Podeželska krajina kot razvojni potencial

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije vas v aprilu, mesecu krajinske arhitekture, vabi na osrednji dogodek, ki bo posvet “Podeželska krajina kot razvojni potencial”.

Posvet bo potekal 18. aprila 2013 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani. Z njim želi DKAS usmeriti pozornost širše javnosti na krajino kot pomemben in v zadnjem času vse bolj ogrožen razvojni potencial države.

Na posvetu, ki ga bo otvoril minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan, bodo izpostavljene tudi teme, ki so predmet aktualnih kritičnih odzivov stroke na nepremišljene posege v zakonodajo, pomanjkanje vizije in neustreznih sistemskih rešitev, ki so že doslej dopustili nekontrolirano širitev razpršene gradnje, neustreznih tipologij arhitekture, zaraščanje kulturne krajine in druge posege, zaradi katerih je slovensko podeželje veliko izgubilo.

Na plenarni razpravi posveta bomo udeleženci posveta oblikovali zaključke, s katerimi bomo seznanili pristojne v državi in od njih zahtevali ustrezno ukrepanje.

Program posveta tukaj.
Prijavnica je tukaj.

Prijave so možne še do 17. aprila 2013.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri