Iniciativa Stara tržnica Šiška

Ekološko društvo Porevit in Stara tržnica Šiška sta združila moči in pričela s projektom Eco Green Village Slovenia. Namen projekta je ponovna obuditev Stare tržnice v Šiški. S pestrim programom, ponudbo ter skrbno načrtovano ureditvijo želijo ustvariti zeleno oazo sredi mesta in urediti bomo obiskovalcem zanimivo in zabavno okolje. Poleg tržničnih aktivnosti bo za zabavo skrbel tudi pester program.

Eco Green Village Slovenia bo temeljil na etiki skrb za okolje, skrb za ljudi in skrb za pravično delitev dobrin. S spodbujanjem lokalne sonaravne pridelave in predelave hrane, ročnih spretnosti, umetnosti in obrti bo podpirala lokalno ekonomijo in skrbela za zmanjševanje človekovega negativnega okoljskega odtisa. Ureditev okolice z naravnimi materiali in ozelenitev okolice s širokim spektrom izbranih rastlin bo ustvarilo prijetno mikroklimo, ki bo obiskovalcem nudila vedno prijetno okolje za druženje.

Vabljeni na Staro tržnico Šiška v Ljubljani, v petek 15.3.2013 ob 18:00 na obisk predstavitve, kjer boste zvedeli več o projektu Eco Green Village Slovenia. Ob predstavitvi projekta se boste zabavali ob degustacijah, živi glasbi, uličnem gledališču in drugem spremljevalnem programu.

V soboto bo potekala eko-tržnica med 10. in 17. uro. Dopoldan se bodo najmlajši obiskovalci lahko zabavali in celo kaj naučili na delavnicah izdelovanja lutk in drugih predmetov iz kaširanega papirja. Popoldan pa bomo predstavili domačo umetniško obrt izdelovanja lesenih posod.

V kolikor bi radi svoje aktivnosti, pridelke in izdelke predstavili v sklopu projekta EGVS ali pa bi radi kako drugače sodelovali z nami, vas prosimo, da nam sporočite na e-mail: zavodporevit@gmail.com ali na telefon 040203286 (Jure). Pri sodelovanju so dobrodošla tudi društva in druge organizacije.

Vljudno vabljeni k obisku Eco Green Village Slovenia in sodelovanju.

2 comments

  1. Ne verjamem preveč prirediteljem, prireditev v Sloveniji poimenujejo po angleško, ali so polpismeni ali kaj, da rečejo Ecegreenvillageslovenija blabla,

  2. Ah, daj no. To jim pa lahko oprostimo. Svet je zdaj tak, da je vedno bolj vse angleško. Tudi imena. Meni se zdi bolj pomembna vsebina. Sem prebrala zgornji članek in sem vesela, da se bo na tem območju, ki je že leta mrtvo, začelo dogajati nekaj tako zanimivega in luškanega. Meni je fajn, da se ljudje lotevajo takih stvari, pa tudi če jih poimenujejo angleško. Ne vem no. Morda ni preveč fajn za tiste, ki angleško ne znajo, ampak vseeno, bolj kot ime je važna vsebina. Pa lep dan. Maja

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri