URBACT in EUKN odslej s skupno bazo podatkov

Dobra novica za tiste, ki ste v spletni džungli poskušali najti kakršnekoli informacije s področja urbanega razvoja, pa ste porabili ogromno časa za izbor relevantnih vsebin.

Program URBACT in EUKN (European Urban Knowledge Network) s skupno pobudo odslej omogočata dostop do obsežne zbirke virov s področja trajnostnega razvoja mest, kot so raziskave, primeri dobrih praks iz evropskih mest in intervjuji s strokovnjaki. Na njihovih spletnih straneh je mogoče iskati po bazah obeh programov, s čimer je iskanje relevantnih vsebin lažje in učinkovitejše. Iniciativa predstavlja nadgradnjo siceršnjega intenzivnega sodelovanja in dober primer, kako spodbuditi izmenjavo znanj in praks s področja urbanega razvoja, povezovati urbane politike, raziskave in prakse ter urbanim strokovnjakom in zainteresirani javnosti olajšati dostop do kakovostnih informacij.

Najrazličnejše vsebine s področja urbanega razvoja je tako poslej mogoče poiskati bolj ciljno, brez brskanja z iskalniki kot je Google. Z iskanjem po teh dveh bazah se izognemo splošnim nestrokovnim člankom in oglasom, saj je osnovna selekcija že opravljena.

Odslej torej še več koristnih informacij na spletni strani URBACT ali na spletni strani EUKN.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri