Odgovorno do prostora predlaga umik predlaganega pravilnika o izdelavi okoljski poročil

Skupina Odgovorno do prostora! se je v času javne razprave odzvala na predlog “Pravilnika o strokovni usposobljenosti za izdelovanje okoljskih poročil oziroma poročil o vplivih na okolje” in predlagala njegov umik iz nadaljnje obravnave.

Tokratni odziv je skupina OdP pripravila na predlog izdelovalcev poročil o vplivih na okolje in kolegov z Oddelka za krajinsko arhitekturo ter tako podprla njihovo prizadevanje za to, da bi se praksa izdelave okoljskih poročil oz. poročil o vplivih na okolje v Sloveniji še naprej razvijala v skladu z dobro domačo tradicijo in mednarodnimi trendi.

Konkretni odziv OdP je še eden v nizu načelnega prizadevanja te skupine za to, da bi se v Sloveniji zakonske in podzakonske rešitve pripravljale in sprejemale na osnovi strokovno utemeljenih in preverjenih predlogov.

OdP zakonodajalcu (MKO) predlaga umik pravilnika iz nadaljnje obravnave, ker so določbe le-tega nedomišljene in ne bodo prispevale k bolj učinkovitemu (strateškemu) ocenjevanju vplivov na okolje, ter ker je koncept podeljevanja potrdil za dele okolja oziroma vrste vplivov na okolje, torej ločeno za kulturno dediščino ali zdravje ljudi, zelo problematičen. Okolja preprosto ni smiselno vedno deliti na enak način, pač pa je treba strukturo obravnave v okoljskem poročilu prilagajati značilnostim obravnavane politike, programa ali plana.

Celoten odziv Odgovorno do prostora

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri