Danes za jutri: bivalne, poslovne medgeneracijske kooperative

Cilj posveta je omogočiti soočenje mnenj o možnih oblikah medgeneracijskega sodelovanja pri aktiviranju slabo izkoriščenih stanovanjskih in kmetijskih površin v obliki zadružnih poslovnih modelov, ki povezujejo medgeneracijske interese. Združujemo se in investiramo tudi v medgeneracijske kooperative, da bi zagotovili nova delovna mesta za mlade, za varnejšo starost.

Čas je za tako družbeno spremembo, ki daje, lahko že od danes dalje, večje možnosti boljšega življenja vsem generacijam, zlasti pa malemu podjetništvu. Potrebujemo spremembo, ki dviga moralo ljudi, da tudi v sedanjih kriznih časih lahko naredijo veliko zase in v korist družbe; da so uspešni, čeprav morda ne bodo bistveno prispevali k dvigu slovenske konkurenčnosti, bodo pa rešili marsikateri svoj problem, ki ni odvisen samo od denarja.

Ena takih izpostavljenih razvojnih možnosti so medgeneracijske kooperative.

V Sloveniji že obstajajo različne kooperative, stanovanjske skupnosti, pestri, domiselni domovi za starejše občane, pomoč na domu itd. Razlika ali nadgradnja, ki jo organizatorji želijo na posvetu združiti v skupni cilj, je na ekonomskih kriterijih že danes začeti reševati svoj možni bodoči bivalni problem.

Pokrovitelj posveta: predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk

Organizatorji posveta so Zavod Gostoljubnost slovenskih domov, Slovenski forum socialnega podjetništva, Slovensko društvo evalvatorjev, Medigo d.o.o., Agencija Baribal. Posvet so podprli: Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Združenje seniorjev Slovenije Ljubljana, INTERSO Inštitut za družbeno odgovornost Koper, PAVAN d.o.o. Koper, Zadruga Kooperativa ROG ZBO so.p Ljubljana.

Obvezne kotizacije ni, prostovoljne prispevke zbiramo na računu Zavoda GSD: SI56 0201 0009 0479 238, odprt pri NLB d.d. Sredstva bodo porabljena le za materialne stroške posveta, uvodničarji se odpovedujejo honorarjem.

Prijava udeleženca: po elektronski pošti na naslov: info@gsd.si, info@fsp.si, majda.buda@gsd.si ali po pošti na Zavod GSD, Mala ulica 8, 1000 Ljubljana, T: 01 434 2660, F: 01 434 3664.

Več o posvetu tukaj.

1 comment

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri