Prijave na letno konferenco URBACT v Kopenhagnu

URBACT bo 3. in 4. decembra 2012 v Kopehnagnu na Danskem organiziral letno konferenco “Cities of Tomorrow: Action Today”. Strokovni delavci, oblikovalci politik in strokovnjaki iz celotne EU bodo predstavili rešitve za izzive, s katerimi se soočajo mesta v EU.

Na spletni strani konference je podroben program, glavne teme in točke razprave, informacije o govornikih, kako načrtovati potovanje ter kaj lahko počnete v Kopenhagnu. Načrtovani so tudi zabavne dogodke odkrivanja mesta!

Letna konferenca URBACT temelji na poročilu Evropske komisije “Cities of tomorrow – Challenges, visions, ways forward” (oktober 2011), ki navaja številne velike izzive, ki jih na stotine mest v URBACT projektih poskuša rešiti s pomočjo trajnostnega razvoja mest.

Predvideni govorniki na konferenci so med drugim Johannes Hahn, komisar za regionalno politiko; Jan Olbrycht, član Evropskega parlamenta, predsednik programa URBAN ; Carsten Hansen, danski minister za stanovanja, urbane in ruralne zadeve ; Normunds Popens, namestnik generalnega direktorja za konvergenco, konkurenčnost in čezmejne programe na Generalnem direktoratu za regionalno politiko ter številni mednarodni strokovnjaki. Na podlagi izkušenj iz URBACT-a – zlasti rezultatih projektov in lekcij – ter drugih evropskih programov teritorialnega sodelovanja bomo razpravljali kako se lahko mesta spopadejo s šestimi ključnimi medsektorskimi izzivi. Diskusija bo oba dneva potekala dinamično v obliki interaktivnih delavnic, skupaj s plenarnim zasedanjem in drugimi aktivnostmi.

Omogočen bo še en način izmenjave izkušenj “URBACT Café”, ki se je pokazal za uspešnega na URBACT letni konferenci leta 2010. Na podlagi modela World café, URBACT Café omogoča udeležencem neformalno izmenjavo izkušenj in dobrih praks s predstavniki njihove države.

Za razširitev razprave bodo sodelujoči na konferenci imeli možnost globalnega vpogleda v perspektive in glavne urbane modele, zahvaljujoč mednarodni zasedbi predstavnikov mest in strokovnjakov.

Na konferenci so dobrodošli strokovni delavci in oblikovalci politik, ki sodelujejo pri razvoju mest na lokalni, regionalni, nacionalni in EU ravni, URBACT projektni partnerji in strokovnjaki, druga mesta, nacionalni organi, EU institucije, raziskovalne institucije in organi upravljanja operativnih programov!

Prijavnica in druge informacije o URBACT letni konferenci 2012 so tukaj!

Več:

Spletna stran URBACT letne konference – spletna stran URBACT (ang)

Poročilo Evropske komisije “Cities of tomorrow – Challenges, visions, ways forward” (ang)

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri