Dialog za boljšo prihodnost

V Mariboru se bo v torek, 11.9.2012, odvijala mednarodna delavnica “Dialog za boljšo prihodnost”, ki bo potekala v okviru URBACT projekta MY GENERATION@WORK, in ki jo organizira Evropska prestolnica mladih Maribor 2013.

Glavni cilj projekta MG@Work je spodbujanje in rast zaposljivosti mladih na spreminjajočem se trgu delovne sile. Poudarek je predvsem na razvoju podjetniških spretnosti, znanj, veščin, pristopov in pogledov, v povezavi z mladimi, lokalno oblastjo, izobraževalnimi inštitucijami, zavodi za zaposlovanje in s podjetji. Cilj projekta je, da so vsi akterji enako aktivno vključeni v projekt – tako mladi, predstavniki občin, izobraževalnih institucij, zavodov za zaposlovanje ter podjetij, zato organizatorji vabijo še posebej mladinske organizacije, da se jim pridružijo na skupnem srečanju.

Za namen sodelovanja bosta ustanovljeni dve skupini, in sicer prva skupina od 4 do 5 ljudi, imenovana »operativno delovna skupina« (Operational Working Group), ki bo s svojimi zaključki usmerjala podjetja, sodelujoča v projektu MG@WORK (MG Podjetje)Za doseganje konkretnih rezultatov bo namreč vsako sodelujoče mesto ustanovilo svoje MG Podjetje za spodbujanje in večanje zaposljivosti mladih na trgu dela, v obsegu in načinu, odvisnem od lokalnih potreb in okoliščin. Druga skupina je »lokalna podporna skupina« (URBACT Local Support Group), ki pa bo predstavljala aktivno, svetovalno, podporno in povezovalno organizacijsko enoto. V njej bodo sodelovali predstavniki interesnih skupin in zagovorniki projekta – akterji so iz vrst podjetij, izobraževalnih institucij, zavodov za zaposlovanje (v našem primeru Zavod za zaposlovanje RS) ter iz občinskih uprav. To pomeni, da ste lahko pomemben del skupine morda tudi vi, ki boste, skupaj z ostalimi strokovnjaki, ponujali ideje in soustvarjali pri realizaciji zastavljenih ciljev projekta MG@Work, ki bo trajal do februarja 2015.

Rok za prijavo na delavnico je do srede, 5.9.2012, na e-naslov Maja.Skontra@maribor.si ali na telefon 02/2201- 690.

Več informacij: Urad za kulturo in mladino, Pisarna Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, Mestna občina Maribor, Slovenska ulica 40, 2000 Maribor

Vir:  Urad za kulturo in mladino, Pisarna Evropske prestolnice mladih Maribor 2013

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri