Urbani sprehodi Jane’s Walk 2012

Prvi konec tedna v maju bodo po po številnih mestih po svetu spet potekali urbani sprehodi Jane’s Walk. V Sloveniji se bomo lahko sprehodili po Celju, Idriji, Kamniku, Kopru, Kranjski gori, Ljubljani, Piranu in Škofji Loki. Vodeni sprehodi po mestnih četrtih bodo skupaj s pogovorom trajali približno eno uro. Vabljeni, da se nam pridružite na enem ali več sprehodih!

Podrobnejši podatki o posameznih sprehodih:

Celje(O)živimo mesto, sobota, 5. maja 2012 ob 10h dopoldne. Zbirno mesto je pri Splavarju ob Savinji. Sprehod organizira METRO SR, zavod za prostor Savinjske regije, vodila pa ga bosta Mojca Furman Oman ter Jaka Sedovnik.

IdrijaUrbani sprehod po idrijskih manj znanih ulicah, sobota, 5. maja 2012 ob 10h dopoldne. Zbirno mesto je pred Čipkarsko šolo, Prelovčeva 2. Sprehod organizira Klub Idrijskih Študentov, vodila pa ga bosta Matevž Straus in Drejc Kokošar.

KamnikDegradirana območja ob reki Kamniški Bistrici, sobota, 5. maja 2012 ob 10h dopoldne. Zbirno mesto je pred Hišo arhitekture Kamnik, Šutna 24. Sprehod organizira Skupina Štajn, vodil pa ga bo Sinan Mihelčič.

Koper – OlmoPozabljene mikrososeske, sobota, 5. maja 2012 ob 15:30 popoldne. Zbirno mesto je avtobusna postaja Olmo (1). Sprehod je organiziran v sodelovanju s KUD AAC Zrakogled, vodila pa ga bosta Martina Tomšič in Anže Zadel.

Kranjska gora: Od parkirišč do smučišč, sobota, 5. maja 2012 ob 16h popoldne. Zbirno mesto je na Trgu na Gorici (pred cerkvijo). Sprehod organizirata Žiga Malek in Aljaž Malek, vodila pa ga bosta Aljaž Malek in Urška Kranjc.

Ljubljana – MurgleStanovanjsko naselje za pešce, sobota, 5. maja 2012 ob 11h dopoldne. Zbirno mesto je pred Gasilskim domom Trnovo, Cesta v Mestni Log 31. Sprehod organizira Zavod Trajekt, vodila pa ga bosta Anja Planišček in Aleksander Vujovič.

Ljubljana – TobačnaObmočja za začasno rabo, nedelja, 6. maja 2012 ob 17h popoldne. Zbirno mesto je pred Kulturnim centrom Tobačna 001. Sprehod je organiziran v sodelovanju Kud Obrat in Inštituta za politike prostora, vodila pa ga bosta Urša Jurman in Marko Peterlin.

Ljubljana – PoljaneHodljivost za vse generacije, sobota, 5. maja 2012 ob 17h popoldne. Zbirno mesto je pred Gimnazijo Poljane. Sprehod je organiziran v sodelovanju Univerze za tretje življenjsko obdobje in Inštituta za politike prostora, vodil pa ga bo Tadej Žaucer.

Ljubljana – MostePrepreke in mejna območja,  sobota, 5. maja 2012 ob 14h popoldne. Zbirno mesto je ploščad pred Kulturnim centrom Španski borci. Sprehod organizira DUKZ – Društvo za ustanavljanje kreativnih zadrug, vodili pa ga bosta Petra Očkerl in Juca Bonaca.

Ljubljana – FužineMerilo in prehodnost prostora, nedelja, 6. maja 2012 ob 11h dopoldne. Zbirno mesto je pred Muzejem za arhitekturo in oblikovanje, Grad Fužine. Sprehod je organiziran v sodelovanju Muzeja za arhitekturo in oblikovanje in Inštituta za politike prostora, vodil pa ga bo Tadej Žaucer.

Ljubljana – Kino ŠiškaHodljivost in kreativnost, nedelja, 6. maja 2012 ob 14h popoldne. Zbirno mesto je pred Centrom urbane kulture Kino Šiška. Sprehod organizira Inštitut za politike prostora, vodila pa ga bosta Aidan Cerar in Marko Peterlin.

PiranNočna hoja po neosvetljenem mestnem jedru, sobota, 5. maja 2012 ob 20h zvečer. Zbirno mesto je Tartinijev trg, pred spomenikom Tartinija. Sprehod organizira in vodi Romana Kačič.

Škofja LokaHodljivost srednjeveškega mestnega jedra, sobota, 5. maja 2012 ob 11h dopoldne. Zbirno mesto je na trgu pred Upravno enoto nasproti Mihola. Sprehod organizira in vodi Darja Matjašec.

Naslovna foto: IPoP (CC BY-NC 4.0)

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri