Skrajšanje postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja

Skupina Odgovorno do prostora! vabi na prvi letošnji javni posvet o spremembah urejanja prostora z naslovom Skrajšanje postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki bo 24. aprila od 13.00 do 16.00 v prostorih Inženirske zbornice Slovenije na Jarški cesti 10b v Ljubljani. 

Odgovorno do prostora! si že dalj časa prizadeva za nujne spremembe v urejanju prostora. Pred tremi leti smo se partnerji povezali, da bi lahko čimbolj konstruktivno sodelovali pri obravnavi potrebnih sprememb zakonodaje in drugih rešitev, ki vplivajo na sistem urejanja prostora. Strokovna etika nam je takrat velevala, da svoje strokovno znanje in izkušnje, ki nam omogočajo dober vpogled v sistem in prakso, izkoristimo za to, da se argumentirano odzivamo na posamezne nove rešitve. Čas in praksa sta doslej številne naše napovedi že potrdila in tako pokazala, da  se odgovornim za urejanje prostora sodelovanje s civilno družbeno skupino, kot je naša, obrestuje.

V letu 2012 nadaljujemo z našim prizadevanjem za spremembe in napovedujemo več javnih predstavitev naših predlogov v obliki posvetov. Ti predlogi sprememb bodo dozoreli na ravni prakse in civilne strokovne družbe, ko jih bomo v presojo ponudili tudi odgovornim na politični ravni in širši javnosti. Verjamemo, da lahko s sodelovanjem zagotovimo boljše in učinkovitejše rešitve.

Število mest za udeležence je omejeno zato se zaiteresirane prosi, da udeležbo pravočasno prijavijo na naslov: polona.okretic@izs.si

Organizatorji se zavezujejo, da bodo povzetke iz razprave in sklepe posveta javno objavili ter posredovlai vsem, ki bodo izrazili zanimanje.

Program posveta

2 comments

  1. z razveljavitvijo 62.(2) čl. in 74.b čl. ZGO je praktično odločanje o gradnji prevzela ulica ne pa stroka

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri