Mesec krajinske arhitekture 2012

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije že peto leto aktivno praznuje mesec krajinske arhitekture, ki ga je leta 2007 po zgledu ameriške zveze razglasila svetovna zveza krajinskih arhitektov. Letos društvo praznuje 20. obletnico in zato je program še posebej bogat in ponuja raznovrstne prireditve po Sloveniji. Program prireditev je namenjen članom tako društva kot študentom, kolegom prostorskim načrtovalcem, projektantom ter različnim strokovnim službam, ki se ukvarjajo z urbanističnim načrtovanjem in še zlasti z urejanjem in vzdrževanjem javnih odprtih in zelenih površin ter tudi splošni javnosti, vključno z najmlajšimi.

Serija dogodkov se je začela s strokovno ekskurzijo v Istro in z leto dni trajajočim fotografskim natečajem na temo krajine. Sledil je posvet o urejanju in vzdrževanju zelenih površin v Novem mestu. V Ljubljani in v Velenju bodo na sporedu predavanja na temo sodobnega krajinskega oblikovanja in urejanja odprtega prostora za slepe in slabovidne. Mlajši publiki bo namenjena delavnica o mestnih parkih, ki bo organizirana v Severnem mestnem parku v Ljubljani. Posebnost letošnjega meseca krajinske arhitekture pa bosta dva nekajdnevna dogodka v Mariboru in v Velenju. Dogodek Mesto na dlani je pripravila skupina Pazi!Park s strokovnjaki za drevesa v urbanem okolju. Dogodek širšo javnost opozori na pomen zelenega odprtega prostora in posebej drevja v urbanem okolju ter na vlogo posameznika pri urejanju in varstvu.

Z letošnjimi prireditvami in dogodki v okviru meseca krajinske arhitekture želi DKAS prispevati k uveljavljanju in prepoznavnosti krajinske arhitekture v slovenskem prostoru in javnosti. Poleg tega pa tudi prispevati k izboljšanju razmer na področju urejanja javnih odprtih površin v slovenskih mestih in spodbujanju javnosti za sodelovanje pri oblikovanju rešitev za zdravo in prijetno bivalno okolje ter za izboljšanje podobe slovenskih mest in krajin.

Upravni odbor DKAS

Program prireditev na spletni strani DKAS

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri