Javna tribuna: S kooperativami do najemnih stanovanj

Zavod Tovarna v okviru projekta Stanovanjske kooperative po švicarskem vzoru (SKPŠV) skupaj z Mrežo za prostor organizira javno tribuno o osnutku Nacionalnega stanovanjskega programa (NSP), s poudarkom na stanovanjskih kooperativah kot eni od predlaganih rešitev za povečanje najemnega deleža stanovanj v Sloveniji. Javna tribuna bo v četrtek, 29.3. 2012, z začetkom ob 18.00 v Atriju ZRC SAZU, Novi trg 2, Ljubljana.

Izhodišča za razpravo bodo cilji osnutka NSP, stanovanjske kooperative kot eden od možnih tam previdenih ukrepov in prilagojena vloga obstoječih javnih stanovanjskih skladov. Z javno tribuno želimo prispevati k javni razpravi, ki bi soočila argumente različnih pristopov k stanovanjski politiki v Sloveniji. K udeležbi in sodelovanju bomo vabili predstavnike odgovornih ustanov, strokovnjakov in političnih strank.

Vlogo javnih stanovanjskih skladov pri uresničevanju ciljev osnutka NSP in pogled JSS MOL na najemni trg bo predstavila gospa Jožka Hegler, direktorica JSS MOL, dr. Srna Mandič, UL FDV, bo predstavila družbeno koristnost modela stanovanjskih zadrug in vprašanje izvedljivosti pri nas, Tadej Žaucer, IPoP, bo predstavil poudarke Mreže za prostor v zvezi z NSP, družbene prednosti stanovanjskih kooperativ pa bo predstavil Blaž Habjan, Zavod Tovarna.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri