Dokumentarni film “Going for Green”

Urbanistični inštitut RS v sodelovanju z Britanskim veleposlaništvom v Ljubljani vabi na predvajanje dokumentarnega filma Going for Green.

Film pripoveduje o gradnji Olimpijskega parka, ki je največji in najobsežnejši projekt v Veliki Britaniji do sedaj. Arhitekti in urbanisti so že pri načrtovanju upoštevali načela trajnostnega razvoja, pri gradnji so uporabili inovativne rešitve in postavili nove standarde na področju arhitekturnega načrtovanja, varovanja okolja, pa tudi miselnosti ljudi.

V uvodu k filmu bo o pomenu olimpijskih iger za mesto London in Veliko Britanijo spregovoril britanski veleposlanik v Sloveniji Andrew Page. Filmski projekciji bo sledila predstavitev paviljona Slovenska hiša, ki so ga zasnovali v arhitekturnem biroju SoNo arhitekti in izvedli v podjetju Lumar in bo eno od središč slovenskega dogajanja v olimpijskem Londonu. Arhitekt objekta Edvard Blažko, SoNo arhitekti, bo predstavil umestitev in oblikovanje slovenskega paviljona glede na zahteve in uporabnost; Marko Lukić, direktor družbe Lumar IG d.o.o., pa bo predstavil objekt iz tehničnega zornega kota v povezavi z elementi pasivne in nizko energetske gradnje. Izvedba objekta je specifična, saj bo kasneje prestavljen na drugo lokacijo z neznanimi klimatskimi razmerami.

Film je v angleščini, brez podnapisov, razprava bo v slovenščini.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri