Razstava evropske trajnostne arhitekture v Državnem zboru RS

Letos bo osrednji dogodek praznovanja Svetovnega dne habitata v Sloveniji otvoritev razstave trajnostne arhitekture v Državnem zboru. Razstavo “Trajnostna arhitektura po vsej Evropi!” je ob praznovanju svoje dvajsetletnice pripravil Svet arhitektov Evrope (ACE) pod pokroviteljstvom evropskega poslanca Frieda Brepoels in v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo in urbanizem, katoliške univerze Louvain-la-Neuve. Lani jeseni je bila na ogled v Evropskem parlamentu. Razstava predstavlja 32 izbranih primerov trajnostne arhitekture razporejenih v osem tem. Po prepričanju snovalcev razstave in predstavnikov Evropske zveze arhitektov razstava gledalcem omogoča uvid v to kakšna je trajnostna arhitektura, kakšni so njeni učinki in značilnosti.

Razstavo bo 3. oktobra ob desetih dopoldan otvoril predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, ki je prevzel tudi pokroviteljstvo nad »Tednom arhitekture in prostora«, ki se začenja z otvoritvijo razstave. Na otovoritvi se mu bodo s krajšimi nagovori pridružili še predsednik Državnega zbora RS Ljubo Germič, minister za okolje in prostor dr. Roko Žarnić in predsednik Zbornice za arhitekturo in prostor mag Andrej Goljar.

Razstava bo v Državnem zboru na ogled do 8. oktobra vsak dan od 8:00 do 16:00 ure. Ogled je za posameznike prost, večje skupine (osem ali več oseb) pa v Državnemu zboru prosijo, da zaradi lažje organizacije dela, svoj obisk najavijo predhodno.

Razstava bo kasneje na ogled še v »Hiši arhitekture« na Vegovi 8 v Ljubljani, od 11. do 21. oktobra, vsak dan med 14:00 in 19:00 uro.

Katalog razstave.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri