Kaj bo z Rogom?

Mestna občina Ljubljana izvaja projekt ureditve območja nekdanje tovarne Rog. Stavba nekdanje tovarne bo po modelu javno-zasebnega partnerstva spremenjena v Center sodobnih umetnosti Rog. Novi center je zamišljen kot dinamično mednarodno ustvarjalno in umetniško žarišče, kjer bodo potekale umetniške produkcijske, razstave in izobraževalne dejavnosti.

Ker prenova nekdanje tovarne Rog zadeva tudi stanovalce v okolici, se je Mestna občina Ljubljana v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Center in Inštitutom za politike prostora odločila organizirati delavnico o načrtovanem Centru sodobnih umetnosti Rog. Na delavnici bo govora o načrtih za prenovo območja Rog in poteku prenove, o pomenu novega kulturnega centra v Rogu za njegove neposredne sosede ter o tem, kako z novimi kulturnimi vsebinami, javnimi površinami in komercialnimi storitvami popestriti ponudbo in izboljšati kakovost bivanja v soseski.

Delavnica bo potekala v četrtek, 22. septembra 2011 med 17.00 in 19.00 v klubu Doma upokojencev Center-Tabor, Tabor 10. Okvir za delavnico je ponudil evropski razvojni projekt Second Chance pod okriljem programa Srednja Evropa, ki ga delno financira Evropski sklad za regionalni razvoj.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri