Pogovor Onkraj gradbišča z Majo Simoneti in Dragom Kosom

V četrtek, 8. septembra Kud Obrat ob 17.00 uri vabi na Onkraj gradbišča (Resljeva 32, Ljubljana), na pogovor o projektu z Majo Simoneti in Dragom Kosom. V primeru dežja pogovor odpade oz. bo prestavljen.

Onkraj gradbišča je v polnem teku, pa vendar na svojem začetku. Pred dobrim letom je Kud Obrat pričel s projektom skupnostnega urejanja mirujočega gradbišča v prostor vrtov, druženja, izobraževanja in kulture. Čas je torej pravšnji za glasen razmislek o tem, kaj projekt, kot je Onkraj gradbišča, pomeni v kontekstu mesta Ljubljane, njegove prostorske politike, kaj pomeni v kontekstu bogate lokalne tradicije vrtičkarstva ter kaj v kontekstu številnih lokalnih prostorskih pobud ter drugih sorodnih projektov urbanega vrtnarjenja in participativnega urejanja prostora v globalnem merilu. Nenazadnje pa bo z Majo Simoneti in Dragom Kosom tekel pogovar o pomenu participacije v načrtovanju in urejanju mestnega prostora ter (ne)zmožnostih mestnega urejanja po principu od spodaj navzgor.

Drago Kos, sociolog. Profesor za prostorsko in okoljsko sociologijo na Univerzi v Ljubljani in Mariboru ter predstojnik Centra za prostorsko sociologijo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Avtor knjig Racionalnost neformalnih prostorov (1993) in Praktična sociologija za načrtovalce in urejevalce prostora (2002).

Maja Simoneti, krajinska arhitektka in urbanistka. Sodelavka Trajekta in skupine Maja Farol. Aktivna članica Društva krajinskih arhitektov Slovenije in Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije. Zadnja leta se ukvarja z urejanjem mestnih zelenih površin, prostorskim opismenjevanjem in povezovanjem civilne družbe pri uveljavljanju sprememb in novosti v urejanju prostora, o čemer tudi veliko publicira. Trenutno je zaposlena na Ljubljanskem urbanističnem zavodu in na Inštitutu za politike prostora.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri