Jane’s Walk za odkrivanje prostora za igro

Inštitut za politike prostora ta četrtek, 25. avgusta 2011 ob 17h že drugič letos pripravlja sprehod po ljubljanski četrti Tabor. Urbani sprehod pod imenom Jane’s Walk tokrat poteka v okviru festivala Mladi levi, ki v teh dneh poteka v organizaciji zavoda Bunker, odziva pa se na vodilno temo prostorov igre. Sprehod bo vodila krajinska arhitektka Maja Simoneti z Inštituta za politike prostora, njegov začetek bo pri fontani v parku Tabor, trajal pa bo predvidoma uro in pol.

Otroška igra je odraz živosti kraja in dober pokazatelj bivalne kakovosti. Otroci se igrajo ves čas in povsod, zato otroška igrišča v resnici lahko zadovoljijo le del njihovih igralnih potreb. Pogoji za neformalno igro so tako znak otrokom prijaznega okolja, ki velja tudi za medgeneracijsko gostoljubno in vključujoče. Na tokratnem sprehodu po Taboru se bomo skušali vživeti v otroke, razumeti, kako se njihove potrebe v prostoru srečujejo s potrebami drugih uporabnikov, in potem skozi to novo perspektivo raziskovati Tabor. Zanimalo nas bo, kako delujejo ulice in drugi javni prostori, če ste visoki 130 cm, z rolko na rami in veselim mlajšim prijateljem za petami. Pogovarjali se bomo o tem, kako doživljamo otroke v prostoru in s katerimi ukrepi ali ureditvami lahko podpiramo neformalno igro.

Sprehod je del prizadevanj Inštituta za politike prostora za urbano regeneracijo četrti Tabor, pri katerih že od leta 2009 sodeluje z zavodom Bunker. Pred dvemi leti smo tako tudi v okviru festivala Mladi levi sodelovali pri zametkih kulturne četrti Tabor ter v okviru projekta PoLok pripravili seminar z namenom organizacije lokalnega partnerstva za razvoj kulturne četrt Tabor, lani pa smo skupaj z Bunkerjem in društvom Prostorož organizirali delavnico »Revitalizacija parka Tabor«, skozi katero se je v revitalizacijo in urejanje parka na Taboru vključila tudi lokalna skupnost.

Kraj in čas: Fontana v parku Tabor, četrtek, 25.8.2011 ob 17. uri

Naslovna foto: IPoP (CC BY-NC 4.0)

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri