Minimalna stanovanja študentov arhitekture

Minimalna stanovanja za mlade družine – interdisciplinarna poletna delavnica na Fakulteti za arhitekturo

Pri delavnici, za katero so študentje pridobili mentorsko skupino pod vodstvom prof. Janeza Koželja, so sodelovali tudi študentje sociologije s Fakultete za družbene vede. Na podlagi intervjujev, ki so jih opravili z mladimi starši, so definirali njihove bivanjske potrebe, želje, zmožnosti in odnos do alternativnih stanovanjskih rešitev. Več na www.trajekt.org.

Mednarodna delavnica o razumevanju prostorskih vplivov

Deležniki ESPON-ove ciljne raziskave, projekta EATIA, vabijo na delavnico o razumevanju prostorskih vplivov, ki bo v torek, 6. septembra 2011, v Londonu. Delavnica se bo osredotočila na vprašanje, kako lahko pristop z zgodnjim prepoznavanjem vplivov in učinkov na prostorski sistem prispeva k bolj argumentiranemu oblikovanju nacionalnih stališč v sklopu priprave EU direktiv in politik. Več na www.dkas.si.

Otvoritev raziskovalne enote OLEA v Zagorju ob Savi

Predstavniki društva Focus so se udeležili otvoritve raziskovalne demo enote ”OLEA” v Zagorju ob Savi, ki predstavlja nov mejnik za obnovljive vire energije in učinkovito rabo le-te. Objekt so postavili v okviru EU projekta Remining-Lowex, katerega namen je spodbujanje razvoja obnovljivih virov energije v mestih, ki so bila v preteklosti pod vplivom rudarske dejavnosti. Pri koncipiranju in koordinaciji postavitve objekta je imel pomembno vlogo tudi član društva Focus, mag. Jure Vetršek. Več na www.focus.si.

DOVOLJ! Kakšen razvoj za kakovostno življenje?

Focus, društvo za sonaraven razvoj, vabi k spletni razpravi o Strategiji razvoja Slovenije. Spletna razprava poteka v okviru projekta Dovolj!, katerega sofinancira Urad vlade za komuniciranje. V uvodnem delu razprave postavljajo nekaj tem in vprašanj (Kakovostno življenje, Gospodarska rast, Zaposlenost, Neenakost, Potrošnja, Okolje in Politika), skozi katere želijo začrtati osnovne razvojne izzive in pridobiti mnenja in predloge za rešitve. Več na www.focus.si.

Primary and Secondary in Policy Evaluation (Delovni zvezek SDE, št. 2/4)

Izšel je novi Delovni zvezek 2/4 Slovenskega društva evalvatorjev. V njem avtorji poudarjajo, da je družbene pojave potrebno proučiti v zlatem rezu njihove dvojnosti, razpenjajoči se med razlago primarnih pomenov, ki so za sistem konstitutivni, vendar na nesomeren in razdvajajoč način, in razlago sekundarnih pomenov, ki edini podajo celovit pogled na vrednoteni pojav, vendar le v vsebinah, ki za nikogar niso bistvene. Več na www.sdeval.si.

Kolesarska potepanja: odkrivanje mariborskih zakladov

Mariborska kolesarska mreža bo v mesecu avgustu in septembru organizirala niz kolesarskih ekskurzij s katerimi želi na novo odkrivati pozabljene in prezrte zanimivosti Maribora. Za vodenje vsakega izleta bodo poskrbeli strokovnjaki oz. poznavalci posameznih mestnih tematik. Prvi izlet bo že v soboto, 13.8.2011. Več na sites.google.com/site/mkmslovenija/home.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri