Skupni pristopi k prometnim izzivom v metropolitanskih regijah

Cilj projekta CATCH-MR – Skupni pristopi k prometnim izzivom v metropolitanskih regijah, ki poteka v okviru programa INTERREG IVC, je izboljšati kakovost življenja in konkurenčnost v metropolitanskih regijah. Ključna strategija za doseganje tega cilja je krepitev učinkovitih in okolju prijaznih storitev javnega potniškega prometa med metropolo in njenim zaledjem. Projekt bo predstavil dobre prakse na področju rabe prostora in prometa v sodelujočih metropolitanskih regijah ter preučil možnost njihovega prenosa v druge regije.

Učinkovit, zanesljiv in trajnostni promet je namreč eden od najpomembnejših predpogojev za gospodarsko rast. To še posebej velja za metropolitanske regije, ki so gonilne sile razvoja. Te se srečujejo z velikimi izzivi glede organizacije prometne infrastrukture in storitev, saj morajo poleg finančnih zahtev pri njihovem urejanju upoštevati še demografske spremembe, varovanje okolja in podnebne spremembe.

Prenos in izmenjava uveljavljenih dobrih praks partnerskih regij lahko v veliki meri pripomoreta k razreševanju prihodnjih izzivov v Evropi in Sloveniji.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na predstavitvi projekta v sredo,  1. junija, od 9.00 do 12.00, v Veliki sejni dvorani Mestne hiše v Ljubljani, Mestni trg 1.

Slavnostna uvodna govorca bosta Zoran Janković, župan MOL in predsednik Sveta Ljubljanske urbane regije, ter David Polutnik, direktor Direktorata za ceste, Ministrstvo RS za promet.

Mednarodni projekt CATCH-MR bodo predstavili dr. Janez Nared, znanstveni sodelavec ZRC SAZU, dr. Matej Gabrovec, višji znanstveni sodelavec ZRC SAZU in Matej Gojčič, namestnik direktorice za razvoj RRA LUR. V nadaljevanju bodo sledile predstavitve treh projektov: Revitalizacija obstoječih železniških postaj in postajališč v primestnem območju Ljubljane, Mreža P+R intermodalnih središč v LUR ter EU 2020 going local – energija in trajnostni promet, ki so vsebinsko tesno povezani z urejanjem javnega potniškega prometa v Ljubljanski urbani regiji. Predstavitvam projektov bo sledila razprava s sodelujočimi, ki jo bo povezoval Marko Peterlin, direktor Inštituta za politike prostora.

Veselimo se srečanja z vami!

Program dogodka

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri