Revolucija: župani ne bodo več poslanci

Poslanska in županska funkcija odslej nezdružljivi

Poslankam in poslancem je vendarle uspelo uzakoniti nezdružljivost poslanske in županske funkcije. Za novelo zakona o poslancih je namreč glasovalo 48, proti pa 36 poslancev. Od prihodnjih parlamentarnih volitev dalje tako sedenje na poslanskem in županskem stolčku hkrati ne bo več mogoče. Več na www.dnevnik.si.

Računi sedenja na dveh stolčkih

Ločitev županske in poslanske funkcije ima še niz drugih razsežnosti. A zdi se, da je najpomembnejše sporočilo predvčerajšnjega glasovanja v parlamentu to, da je pri nas vendarle mogoče nekaj sistemskega spremeniti in da se politična elita zmore odreči kakšnemu od neupravičenih privilegijev. Več na www.dnevnik.si.

Cene stanovanj so še vedno visoke

Povprečne cene stanovanjskih nepremičnin na ravni države se v letošnjem prvem četrtletju skoraj niso spremenile; cene rabljenih stanovanj so ostale enake kot tiste lani, stanovanjske hiše so se celo pocenile za približno dva odstotka, garaže pa za odstotek. Za vsako prvo četrtletje leta je značilno zmanjšanje prometa z nepremičninami, vendar tokratnega upada ne bi mogli pripisati zgolj sezonskim nihanjem. Zelo se je namreč zmanjšala prodaja v skoraj vseh nepremičninskih segmentih, in to po mnenju analitikov iz geodetske uprave lahko pomeni, da »Slovenija po obdobju oživljanja drsi v nov krog krize nepremičninskega trga oziroma da se uresničuje pričakovani scenarij, po katerem se povpraševanje znova zmanjšuje, predvsem zaradi še vedno tržno neprilagojenih cen neprodanih novogradenj in še vedno kriznih gospodarskih okoliščin«. Več na www.delo.si.

Urban(ov)o raziskovanje

Kako dobro poznamo obrobje naših mest? Premalo, meni Braslovčan Urban Jeriha, arhitekt, izdajatelj žepnega herbarija in razvijalec spletne aplikacije za pošiljanje razglednic, zato se je v Ljubljani lotil urbanih kolesarskih voženj Urban Ride. Dveurno raziskovanje mestnih obronkov na dveh kolesih je prejšnji teden potekalo tretjič, namenjeno pa je druženju in odkrivanju lokalnih zanimivosti, ki običajnemu (zlasti turističnemu) očesu ponavadi ostanejo skrite – denimo odlagališče Barje, ki je bilo eno od postajališč na zadnjem ogledu. Več na www.delo.si.

Najlepše hiše sveta pri Figovcu

Do četrtka si bo na platoju Ajdovščina oziroma poleg gostilne Figovec mogoče ogledati razstavo najlepših hiš iz vsega sveta. V obliki fotografij in načrtov pa tudi v besedi je predstavljenih 46 najboljših projektov, izbranih iz globalne arhitekture zadnjih dveh let, ki so se prijavili na tradicionalni mednarodni arhitekturni natečaj Zavoda Big in revije Hiše. Več na www.dnevnik.si.

Rušenje Kolizeja ustavile pritožbe

Kranjski investicijski družbi je že 22. aprila upravna enota izdala gradbeno dovoljenje za rušenje Kolizeja. Vendar pa se je na izdano dovoljenje v osemdnevnem roku pritožilo več strank, zato Kranjska investicijska družba vsaj do rešitve pritožb ne more začeti z rušenjem tega propadajočega spomenika sredi Ljubljane. Več na www.dnevnik.si.

Izgon nelegalnih vrtičkarjev se nadaljuje: podrli bodo okoli 60 lop

Posebna policijska intervencijska skupina že tretji dan zapored varuje gradbeno inšpekcijo in njene izvajalce, ki so v ponedeljek na Ljubljanskem barju začeli prisilno odstranjevati več deset vrtičkarskih objektov ob avtocestnem izvozu Ljubljana Center. Za zdaj skrbijo predvsem za občasno umikanje policijskega traku, ko mimo njih pripelje tovornjak, poln gradbenih odpadkov in ostankov prisilno podrtih vrtičkarskih lop. Izpadov jeznih vrtičkarjev za zdaj ni bilo, vse več pa je takih, ki so svoje vrtove začeli odstranjevati sami. Več na www.delo.si.

Ogled Plečnikove dediščine s kolesi

Po prvi letošnji kolesarski paradi prejšnji mesec se je včeraj množica približno 70 kolesarjev podala še na arhitekturni kolesarski krog po prestolnici. Tokrat v okviru akcije Slovenija kolesari 2011, vendar znova v organizaciji Ljubljanske kolesarske mreže (LKM). Na dveh kolesih so si ogledali arhitekturno dediščino Jožeta Plečnika, s svojim bogatim znanjem pa jim je postregel podžupan in strokovnjak za mestno arhitekturo Janez Koželj. Slednji je poudaril Plečnikov talent, da je znal iz majhnega narediti veliko, in to na zelo izviren pa tudi relativno poceni način. Več na www.dnevnik.si.

Umetniška tržnica bo vsako sončno soboto

Minulo soboto so umetniki na Bregu tudi prvič dali na ogled in naprodaj svoje stvaritve. Od zdaj bo namreč vsako sončno soboto do konca septembra med 9. in 16. uro ob Ljubljanici umetniška tržnica ali art market. Ob slabem vremenu tržnice ne bo. Letos, že dvanajsto leto zapored, bo svoje izdelke razstavljalo in prodajalo 21 umetnikov, ki jih je Mestna občina Ljubljana izbrala na razpisu. Več na www.dnevnik.si.

Štirje kampi za ljubljanske turiste

Turisti z avtodomi in šotori lahko mestnemu središču najbližje prenočijo v Campingu resort Ljubljana blizu Ruskega carja. Ta je odprt skozi vse leto, prostora pa imajo za več kot 600 ljudi. Včasih so lahko »mobilni« obiskovalci naše prestolnice za majhen denar svoje avtodome čez noč parkirali in nato prespali na parkirišču Športnega centra Tivoli. Vendar prenočevanje tam ni več dovoljeno, brezplačno lahko parkirajo in prenočijo le na počivališču Barje ob obvoznici. Se pa na oddelku za turizem ljubljanske občine pogovarjajo z lastniki kampov in privatnih zemljišč o ureditvi takšnih cenovno ugodnih prostorov. Tako bi lahko turisti z avtodomi in prikolicami, ki vode, elektrike in podobnega ne potrebujejo, tam parkirali in prespali za simbolično ceno. Več na www.dnevnik.si.

Ljubljanski občini denarja za Stožice ne bo treba vračati

V službi vlade za lokalno samoupravo in regionalni razvoj (SVLR) so po posvetu z ministrstvoma za šolstvo in šport ter za finance sklenili, da Mestni občini Ljubljana (MOL) ne bo treba vračati dela pridobljenih evropskih sredstev, čeprav je kršila enega razpisnih pogojev. Iz evropske blagajne bo MOL prejela deset odstotkov manj denarja, razliko bo krilo ministrstvo za šolstvo in šport. Več na www.delo.si.

V BS3 odvzeli pet kartic za zapornice

S koncem aprila se je končalo preizkusno obdobje v stanovanjskem naselju BS3, kjer je Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice v začetku marca postavilo zapornice. V tem času so želeli preveriti, ali bo sistem resnično zmanjšal količino avtomobilov znotraj tega naselja s kroničnim pomanjkanjem parkirnih mest. Več na www.dnevnik.si.

Do konca leta 2012 v Parku Tivoli urejene poti za slepe in slabovidne

Glavno mesto se je decembra 2009 pridružilo občinam, ki jim je Zveza delovnih invalidov podelila listino Občina po meri invalidov. Mestna občina Ljubljana (MOL) je projekt začela pred tremi leti, ko je Slovenija ratificirala Konvencijo Združenih narodov o pravicah invalidov, s katero se je zavezala k ustvarjanju enakih možnosti in preprečevanju diskriminacije vseh vrst invalidov. V prihodnjem letu je predvidena vgradnja indukcijske zanke v prostorih Magistrata in v dvorani Športnega centra Stožice. Zavod Tivoli bo poskrbel za podije za invalide na vozičkih ob množičnih prireditvah v parterju Hale Tivoli. Več na www.delo.si.

Najbolj uničene dele mesta je mogoče izkoristiti

V okviru včerajšnje mednarodne konference o ponovni obuditvi degradiranih območij so govorili predvsem o prenovi neurejenih, onesnaženih in zapuščenih mestnih predelov. Tako kot v večini vzhodnoevropskih mest so se tudi pri nas degradirana industrijska območja pred leti večinoma spreminjala v nakupovalna in poslovna središča, kot je ljubljanski BTC v Mostah. Več na www.dnevnik.si.

Leto dni za izolacijo Trga republike

Čeprav je Mestna občina Ljubljana z družbo BSL že konec februarja podpisala poravnavo, po kateri bo spet postala lastnica Trga republike, se to v kratkem še ne bo zgodilo. Podjetje, ki je parkirišče pred parlamentom od mestne občine na podlagi razsodbe ljubljanskega višjega sodišča prevzelo leta 2005, ima namreč po poravnavi več kot leto dni časa, da deloma že urejeno ploščad vrne mestu. Več na www.dnevnik.si.

Vrane v Ljubljani vsako leto

Za reševanje težav z golobi je bilo letos namenjenih več deset tisoč evrov, z vranami 
se ne ukvarja nihče. Vrane kot uspešne živali, ki so si v mestu našle gostoljubno okolje, z vsakim letom postajajo številnejše in za prebivalce bolj moteče. Poleg tega, da občasno napadejo ljudi, ker branijo svoje mladiče, lovci opozarjajo tudi, da ubijajo manjše ptice, hkrati pa jih na nelovnih območjih, med katera namreč spada glavno mesto, ne smejo ubijati. Mestna občina Ljubljana se z vranami v praksi ne ukvarja, so zapisali občinski predstavniki. Ocenjujejo, da je vedenje vran svojevrstno, zato je preprečevanje njihovega poseljevanja zelo težavno. Več na www.delo.si.

Vrhnika: kljub plačilu kupnine mnogi niso formalni lastniki stanovanj

Po stečaju Gradbenega podjetja Grosuplje (GPG) na začetku aprila letos nekateri lastniki stanovanj na območju Vrhnike, ki jih je gradilo to podjetje, ugotavljajo, da kljub kupo-prodajnim pogodbam in plačilu kupnine niso tudi formalni lastniki. V zemljiški knjigi, ki velja kot edini vir informacij o pravnem lastništvu nepremičnin, je še vedno zapisan GPG. Več na www.delo.si.

Se bo kranjska Ledena dvorana morala umakniti trgovskemu centru?

Ledeno dvorano na Zlatem polju naj bi preselili, da bi lahko zgradili trgovski center, smo izvedeli iz dobro obveščenih virov blizu vrha mestnih oblasti. Trenutno se izvajajo močni pritiski na ljudi v občini, ki o tem odločajo. Več na www.dnevnik.si.

Kolesarjenje po starem prihodnjo soboto

Srečanje se bo tokrat začelo z zanimivim sejmom starih koles in smuči ob osmi uri v nekdanji vojašnici. Gre za prvi tovrstni sejem v Sloveniji po zgledu podobnih bolšjih sejmov v tujini. Prava paša za oči pa bo povorka kolesarjev skozi staro mestno jedro Škofje Loke, ki se bo na pot odpravila ob 11. uri, s kulturnim programom pa bodo tudi starodobniki popestrili dan obrtnikov, ko se bodo na številnih stojnicah prav tako v soboto dopoldne predstavili loški mojstri moderne in tradicionalne obrti ter podjetništva. Rovtarji ob lepem vremenu sicer pričakujejo več kot sto udeležencev srečanja starodobnih kolesarjev. Več na www.dnevnik.si.

Kangler prevzema turizem

Po zamislih župana Franca Kanglerja v mariborski mestni upravi načrtujejo nekaj drastičnih sprememb pri občinskih javnih zavodih. Vse kaže, da je na ukinitev že obsojen Zavod za turizem Maribor, obeta pa se ustanovitev novega občinskega zavoda, ki bi skrbel za organizacijo prireditev. Poleg tega bi Kangler ustanovil zavod, ki bi po novem izvajal mestni avtobusni promet, čeprav so v občinski upravi ves čas napovedovali, da bodo za prevoze iskali novega koncesionarja. Več na www.delo.si.

Pacient v “epicentru” urgentne službe

V mariborskem Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) so pripravljeni. Na začetek gradbenih del, s katerimi bodo pritličje objekta uredili tako, da bodo na blizu 2900 kvadratnih metrih zagotovili prostorske pogoje za delo prihodnjega urgentnega centra. Tega bodo organizirali po sodobnih načelih, po tako imenovanem integralnem modelu. Več na www.vecer.com.

Maribor: Novega akvarija-terarija ne bo pred letom 2013

Gradnja novega mariborskega akvarija-terarija se odmika v vse bolj nedoločeno prihodnost; potem ko so projekt že pred meseci ustavila nesoglasja med zavodom za varstvo kulturne dediščine in Mestno občino Maribor (MOM), so v občinski upravi zdaj priznali, da objekt ne bo zgrajen do konca leta 2012. Težava je v izbrani lokaciji v Mestnem parku, ki je zavarovan kot naravna in kulturna dediščina. Več na www.delo.si.

Mariborski potniški promet: novi Certus bo upravljal avtobuse, lahko tudi žičnico

Mestni svetniki mariborske občine bodo na četrtkovi seji mestnega sveta odločali tudi o ustanovitvi javnega gospodarskega zavoda z imenom Certus Maribor; nanj naj bi prenesli mestni potniški promet, pri tem pa bi zavod registrirali še za vrsto drugih dejavnosti, kar že sproža ugibanja, kaj vse je (še) v ozadju njegove ustanovitve. Več na www.delo.si.

Kaj bo z vozniki mariborskih avtobusov?

Ob morebitni ustanovitvi javnega zavoda, ki bi prevzel dejavnost mestnega potniškega prometa, smo predsednika uprave Veolie Boa Karlssona vprašali, kako komentira napoved MOM, da bo mestni potniški promet brez razpisa prenesla na nov občinski zavod? Več na www.delo.si.

Ruše bi imele svojega arhitekta

V Rušah želijo strokovneje zasnovati urejanje prostora, v ta namen so na povabilo občine študenti arhitekture izvedli arhitekturno delavnico. Tudi Ruše bodo dobile svojega občinskega arhitekta; predlog sklepa o ustanovitvi tega instituta je namreč na dnevnem redu prihodnje seje občinskega sveta. Občina želi vzpostaviti trajno sodelovanje s strokovnjakom arhitekture pri pripravi prostorskih aktov in predlogov sanacije obstoječega stanja, presoji posegov v prostor in drugih aktivnostih v prostoru, vse, kot piše v obrazložitvi predloga občinske uprave. Več na www.vecer.com.

Haloze se zaraščajo in še naprej praznijo

Geografa dr. Vladimir Korošec in dr. Mirko Pak sta v svoji najnovejši študiji o Halozah predstavila zelo skrb vzbujajoče ugotovitve: pokrajina se zarašča, ljudje se še vedno izseljujejo, primerne delovne sile za vinogradništvo in kmetijstvo je čedalje manj, turističnega razvoja ni, sedem haloških občin pa se bolj kot s pravim razvojem ukvarja z infrastrukturo. Zato se avtorja sprašujeta, ali so Haloze pokrajina brez prihodnosti. Halozam nikoli ni uspevalo dohitevati povprečnega razvoja, raziskave zadnjih desetletij pa opozarjajo na še večje zaostajanje. Več na www.delo.si.

Parcele slovenskih lastnikov postale hrvaška lastnina

Slovenski lastniki zemljišč na hrvaškem katastru na spornem obmejnem ozemlju na levem bregu Mure so naključno odkrili še dva načina, s katerima je Hrvaška v praksi in potiho enostransko uveljavljala državljansko suverenost na ozemlju, ki po stanju z dne 25. junija 1991 pripada naši državi. Lastniki so iz zemljiškoknjižnih izpiskov, pridobljenih na področnem čakovskem katastrskem uradu državne geodetske uprave, ugotovili, da so v prvem primeru njihove parcele preknjižene v javno dobrino hrvaške države, v drugem primeru pa so formalno ostali lastniki zemlje, vendar so Hrvati spremenili njeno namembnost – gozdove in travnike so spremenili v cesto. Več na www.delo.si.

Kaj se bo zgodilo z ostanki žalske tržnice?

Tržnica v Žalcu je bila že kar nekaj časa pretežno opuščena in tamkajšnjim prebivalcem že dolgo ni bila v ponos. Po uničujočem požaru, ki je vzel tudi človeško življenje, pa je pogled nanjo še toliko bolj žalosten. Več na www.dnevnik.si.

Zakaj zastaja prenova solinarskega muzeja v Sečovljah?

Zaposleni direktorici Martin Gambozovi očitajo nestrokovno vodenje poslov pri prenovi solinarskega muzeja. Direktorica Pomorskega muzeja Piran, je na današnji tiskovni konferenci zavrnila očitke na račun neprimernega vodenja muzeja, ki so se pojavili v javnosti. Toda očitno ni bila pripravljena odgovarjati na vsa novinarska vprašanja. Več na www.delo.si.

Na spornih zemljiščih zamrznjena gradnja

Občina Vipava do nadaljnjega ne sme izvrševati 39. člena odloka o prostorskih ureditvenih pogojih, saj je v ustavni presoji zahteva vlade za presojo ustavnosti in zakonitosti tega občinskega akta. Z njim naj bi občina po mnenju vlade omogočila gradnjo na zemljiščih, ki so v občinskem prostorskem aktu namenjena kmetijstvu, zato so ustavni sodniki soglasno sklenili, da se do njihove končne odločitve zadrži izvajanje izpodbijane določbe, ki je pravna podlaga za izdajo gradbenih dovoljenj. Več na www.dnevnik.si.

V Idriji pričakujejo naval na gradbena dovoljenja

Občina Idrija je dobila prostorski načrt. To pomeni, da je po šestletnem zastoju pričakovati živahnejšo gradnjo. Kljub temu je v načrtu na novo opredeljenih stavbnih zemljišč precej manj, kot so si v vodstvu občine, predvsem pa občani, želeli. Več na www.primorske.si.

Nekaj upanja za dogovor o Gočah

Po sestanku predstavnikov Občine Vipava in KS Goče s predstavniki Zavoda za varstvo kulturne dediščine RS in ministrstva za kulturo dogovor o gradnji igrišča in o prihodnjem statusu Goč še ni veliko bliže, a vrata so še odprta. Več na www.primorske.si.

Betonski kolos, načrtovan pod Valeto, vznemirja Portorožane

Javna razgrnitev in obravnava dopolnjenega osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) je krajane portoroške krajevne skupnosti pripeljala domala do vrelišča. Krajani se v večini z njim niso strinjali, seveda pa mu je naklonjen morebiten investitor zasebnik. Občinski uradniki so načrt po črti dolžnosti seveda zagovarjali, a pred sprejetjem si vsekakor želijo soglasje Portorožanov. Nova garažna hiša pod Valeto, za katero je že prejšnji občinski svet sprejel sklep o pripravi OPPN, naj bi s svojimi 500 parkirnimi mesti vsaj deloma razbremenila središče Portoroža avtomobilske pločevine. Kar je tudi dolgoročna strategija piranske občine – čim več parkirnih mest umakniti v garažne hiše. Več na www.primorske.si.

Suhi zid na Krasu

Danes ob 15.30 bodo v knjižnici Divača odprli razstavo Suhozid na Krasu in predstavili rezultate dela študentske delavnice Suhozid, ki je v okviru projekta Kras 2011 konec aprila za teden dni združila strokovnjake in ljubitelje kraških suhozidnih konstrukcij.“Suhozid, kot ena najbolj znanih identitet kulturne krajine Krasa, je najstarejša znana konstrukcija, kjer je kamen uporabljen brez veziva v svoji elementarni obliki. Iz časov, ko je človek iznašel načelo sestavljanja s preklopom (korbeling), pa imamo danes nekaj sto let stara suhozidna kamnita zatočišča, ki so plod preprostega graditelja, kot so na Krasu hiške,” je povedal prof. dr. Borut Juvanec iz Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Več na www.primorske.si.

Vipava hoče povrnitev vložka v obnovo gradu Lože

Koliko je bil ob podržavljenju leta 1945 vreden grad Lože, naj bi sodni cenilec sporočil v prihodnjih dneh. Proces vračanja premoženja Mayerjevim pa, kot kaže, še zdaleč ne bo enostaven niti hiter, tudi zaradi spora med Občino Vipava in bivšim najemnikom gradu. Vipavski biser pa med počasnim mletjem sodnih mlinov prerašča bršljan. Več na www.primorske.si.

Prodajali bodo, spori gor ali dol

Dobra tri leta po “parkirni vojni” se v sporih o zemljiščih v Novi Gorici ni premaknilo nič. Še več, SGP Gorica, ki je v postopku likvidacije, bo prodajalo zemljišča v Novi Gorici in okolici. “Tudi tista, na katerih so plombe zaradi sporov,” je za Primorske novice potrdil likvidacijski upravitelj Janez Artič, ki bo meščanom v najem ponudil tudi parkirna mesta. Več na www.primorske.si.

Popovič napovedal novo dvorano z 8000 sedeži

Koper naj bi do konca marca 2013 dobil novo dvorano za 8000 ljudi – tako je koprski župan Boris Popovič zatrdil na sestanku Košarkarske zveze Slovenije. Danes so se namreč prvič uradno sestali vodilni možje podjetja EP 2013 d.o.o. in župani vseh občin, organizatorjev prvega dela evropskega prvenstva 2013, ki bo od 4. do 22. septembra 2013 v Sloveniji. Več na www.primorske.si.

Piranske zapornice in hišica na črno?

“Zapornice na vhodu v Piran in hišico za plačilo parkirnine prestavljajo na črno, brez gradbenega dovoljenja,” trdi Bojan Salomon, ki ima hišo prav ob gradbišču. Piranski podžupan Gašpar Gašpar Mišič zanika očitke o nelegalnem posegu. Več na www.primorske.si.

Središče Pivke bo dobilo bolj mestno podobo

Središče Pivke bo zaprto za promet, uredili bodo mestni trg in promenado, starim hišam vrnili zgodovinsko veljavo. Vse to in še vrsto drugih posegov bo urejal občinski podrobni prostorski načrt, ki naj bi začel veljati čez leto dni. Več na www.primorske.si.

Cerkno čaka leto trdega varčevanja

Svet Občine Cerkno jutri čaka ena najtežjih sej v 17-letnem obstoju občine. Čeprav so krizni proračun v osnutku že potrdili in bodo tokrat bržčas tudi končno verzijo, bodo prej odločali o ukinitvi lokalne turistične organizacije Laufar in že sprejete odločitve o gradnji nizkoenergetskega vrtca. Več na www.primorske.si.

Kdo bo uspel rešiti sramoto Medane?

Gradnikova domačija v Medani je postala znamenita, ker so pod njeno murvo svoje pesmi brali pesniki z vsega sveta. Na večerih poezije je bila videti kot romantična kulisa, pri belem dnevu pa je slika povsem nasprotna. Domačija razpada, ker so jo dediči pustili propasti. Občina bi jo odkupila in obnovila. “Upamo, da bomo našli skupni jezik,” pravi tajnik Andrej Markočič. Več na www.primorske.si.

Drevi otvoritev muzeja lipicanca Lipikum

V obnovljenem objektu stare depandanse znotraj zgodovinskega stavbnega jedra Kobilarne Lipica bodo ob 19. uri odprli muzej lipicanca, poimenovan Lipikum. Ta bo z bogato vsebinsko zasnovo in interaktivno, multimedijsko postavitvijo obiskovalcem Lipice ponudil povsem nov pogled na mesto in na konja lipicanca. Več na www.primorske.si.

Že tretji “ne” dirkališču

“Večina prebivalcev Petrinj je proti centru varne in športne vožnje, predvsem zaradi bližine vasi, hrupa, izpušnih plinov, povečanja prometa in skaženega videza krajine. Za nekatere je tudi ekološko sporno, kako je sploh mogoče na Kras umestiti takega onesnaževalca,” pravijo v Petrinjah, že tretji vasi, ki zavrača center. Več na www.primorske.si.

Javni prevoz v evropskih prestolnicah: London, Pariz, Berlin

London, glavno mesto Velike Britanije, ima več kot sedem milijonov prebivalcev. Velika verjetnost je, da bomo prišli na eno od štirih letališč: Heathrow, Stansted, Gatwick ali Luton. Če verjamete ali ne, lahko se zgodi, da bomo za javni prevoz od letališča do središča Londona plačali več kot za letalsko vozovnico.. Več na www.dnevnik.si.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri