Creative Cities: Possibilities, Policies and Places

Ljubljana bo 14. aprila 2011 gostila mednarodno konferenco z naslovom “Creative Cities: Possibilities, Policies and Places” o vlogi kreativnih in kulturnih industrij v urbanem razvoju. Dogodek je organiziran s strani dveh evropskih projektov: Creative Cities in Second Chance.

Poleg predavanj uglednih strokovnjakov kot sta dr. Tom Fleming and prof. Klaus R. Kunzmann bo potekala tudi panelna diskusija, na kateri bodo predstavljene ideje o ustvarjalnem mestu v relaciji do slovenskih gospodarskih, prostorskih in kulturnih politik. Pogovor bo tekel tudi o tem, kakšno vlogo imajo kreativne in kulturne industrije oz. gospodarske dejavnosti za razvoj mest in regij.

Konferenca bo potekala 14. aprila 2011 na Ljubljanskem gradu. Začela se bo ob 9:30 s pozdravnim nagovorom ministrice za kulturo ge. Majde Širca in župana Ljubljane g. Zorana Jankovića.

Slovenska partnerja projekta Creative Cities sta Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije ter Inštitut za ekonomska raziskovanja, partnerja projekta Second Chance pa sta Mesto Ljubljana in Muzeji in galerije mesta Ljubljana.

Oba projekta se izvajata v okviru programa Central Europe, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

Povezave:

www.rralur.si/projekti/kreativna-mesta/

www.secondchanceproject.si

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri