Posvet “Krepitev participativne kulture v Sloveniji”

REC Slovenija in Državni svet RS vabita na posvetKrepitev participativne kulture v Sloveniji”, s katerim želita osvetliti sedanje ovire, pa tudi gonilne sile, ki spodbujajo participacijo in poiskati usmeritve za učinkovitejšo in trajno participacijo javnosti v prihodnje.

Pri pripravi planov, programov in politik se velikokrat izkaže, da je kultura vključevanja javnosti v Sloveniji šibka in da manjka tako zavesti o pomenu vključevanja javnosti za kvalitetno upravljanje z javnimi zadevami, kot tudi ustrezne institucionalne ureditve in učinkovitih predpisov na eni strani, ter znanja, usposobljenosti in zmogljivosti na drugi strani.

Posvet bo potekal 3. februarja 2011 med 9:00 in 16:00 uro v dvorani Državnega sveta RS, na Šubičevi 4 v Ljubljani.

V prvem delu posveta bodo predstavljeni strokovni prispevki, ki bodo osvetlili trenutno stanje na tem področju pri nas in prikazali, kakšno je razumevanje participativne kulture Evropi. V drugem delu bo govora o predpogojih, ki so potrebni za razvoj in trajen obstoj participativne kulture. V popoldanskem delu bo sledila panelna razprava, ki bo odgovorila na vprašanje: Kako zagotoviti pogoje za učinkovitejši razvoj participativne družbe in pogoje za njen obstoj?

Posvet je namenjen tako predstavnikom javne uprave na nacionalni in na lokalni ravni (ministrstva, agencije, upravne enote, občine, javne službe, …), predstavnikom civilno družbenih organizacij (NVO, civilne iniciative, …), predstavnikom raziskovalnih in izobraževalnih ustanov, kot tudi predstavnikom medijev in drugi zainteresirani javnosti.

Če se želite udeležiti posveta svojo udeležbo prijavite do 25. januarja 2011 na e-naslov: mateja.sepec@rec-lj.si ali na telefonsko številko 01/425 70 65. V kolikor vam čas ne dopušča celodnevne udeležbe se lahko udeležite tudi samo popoldanske panelne razprave in to navedete v prijavi.

Program posveta

REC Slovenija

Državni svet RS

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri