Urbani platformi naproti

V AKC Metelkova mesto bo 9. in 10. septembra 2010 potekalo mednarodno srečanje Urbani platformi naproti.

V okviru srečanja in predstavitve projekta Urbani platformi naproti bo v četrtek 9. septembra ob 20h potekala predstavitev kolektivov City Mine(d) in A-infoshop z naslovom Urbani boji, medtem ko bosta v petek 10. septembra ob 20h v Menzi pri koritu javni predavanji Jima Segersa, City Mine(d) London, Predstavitev mednarodnega sodelovanja K urbani platformi naproti in pogled naprej k novembrskemu forumu ter Dr. Mitje Velikonje, Fakulteta za družbene vede v Ljubljani, Med kolektivnim spominom in političnim aktivizmom: emancipatorni potenciali Jugonostalgije v Bosni in Hercegovini.

Srečanje in z njim povezani dogodki bodo v AKC Metelkova mesto med proslavo obletnice zasedbe in kulturnim programom, ki je del te proslave. Ne samo, da bodo udeleženci še nadalje definirali razne skupne vsebine in strategije, poizkušali bodo tudi določiti načine, kako lahko lokalne iniciative, ki ostajajo, denimo, povsem specifične, kljub vsemu pridobijo z mednarodnim dialogom in vplivom. Kraj in kontekst srečanja naj bi omogočila mnoge neformalne, a še vedno produktivne kontakte in izmenjave z različnimi posamezniki in posameznicami, ki bodisi delujejo znotraj Metelkove, bodisi onkraj nje. Hkrati s tem pa naj bi priprave na novembrski forum Urbane platforme vključevale vsaj nekaj provizoričnih vpogledov v morebitne aktivnosti in razvoj v letu 2011.

K urbani platformi je projekt 13 partnerskih iniciativ iz Berlina, Bruslja, Dunaja, Kopenhagena, Göteborga, Carigrada, Ljubljane, Londona, Rouena, Sarajeva in Züricha, ki skuša krepiti delovanje malih urbanih iniciativ, vzpodbuditi uporabo mreže kot vzvoda na lokalni ravni, nuditi podporo urbanim mikroiniciativam v njihovih ambicijah, da bi pridobile vpliv na dogajanja tako na lokalni ravni kot tudi širše, in razširiti priznavanje urbanih mikroiniciativ na evropski ravni.

Udeležba na srečanju je brezblačna. Več o srečanju in projektu Urbani platformi naproti najdete v priloženi knjižici in na spletni strani Menze pri koritu.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri