Ali se znamo pogovarjati in dogovarjati o urejanju prostora in zakaj ne?

Vabimo vas na seminar z naslovom “Ali se znamo pogovarjati in dogovarjati o urejanju prostora in zakaj ne?”, ki bo v sredo, 8. septembra 2010, ob 17. uri v Avditoriju Centra Evropa, Dalmatinova 4, Ljubljana.

Težko bi našli koga, ki bi odkrito zanikal pomen urbanizma in urejanja prostora nasploh za kakovost življenja, oz. razvoj konkretne družbe. Zakaj so torej urbanistične teme v medijskih diskurzih dejansko marginalizirane, zakaj se o urbanističnih vprašanjih javna razprava razvname šele ko izbruhne škandal, ko je dejansko večinoma že prepozno za smiselne strokovne posege, ki bi sicer lahko sinergijsko učinkovito razpletli navidezno nerazrešljive vozle. Najpogostejši odgovor na to vprašanje je ugotovitev, da to ni mogoče, ker politika, kapital, močne interesne skupine ipd. vedno znova povozijo STROKO!

Predavanje bo poizkušalo predstaviti argumentacijo, da je ta najbolj priročen odgovor dejansko precej pomanjkljiv, pravzaprav napačen, in da je morda prvi korak k ustreznejšemu urejanju prostora vzpostavitev strukturiranega komunikacijskega polja, kjer bi se lahko soočali vsi igralci, tako tisti, ki so strokovno podkovani, kot tisti, ki so morda politično kapitalsko podkovani. Prvi etapa na poti k uspešnejšemu in pravičnemu urbanizmu je torej naučiti se pogovarjati o urbanizmu oz. prostorskem planiranju.

Na seminarju bo predaval prof. dr. Drago Kos, predstojnik Centra za prostorsko sociologijo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.

Vabilo na seminar

Prijava!

Avtor naslovne fotografije: Timon Studler, UNSPLASH

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri