V Trstu vabi “Trg arhitekture”

V obnovljeni stari ribarnici v Trstu »Salone degli Incanti – ex Pescheria di Trieste« bo od 24. julija do 7. avgusta od 16h do 24h prireditev »Piazza dell’Architettura«. Organizira jo zbornica tržaške pokrajine »Ordine degli Architetti, Pianificatori, Paesaggisti e Conservatori«. Ob tem dogodku se bo stara ribarnica spremenila v velik, pokrit trg odprt proti mestu.

Stara mestna ribarnica, ki ima danes vlogo razstavnega prostora, bo gostila kar osem razstav, dejavnosti in raziskav za odrasle in otroke, srečanja italijanskih in mednarodnih gostov ter bogato izbiro knjig. Raznolika prireditev, katere glavni cilj je odprti dialog s skupnostjo, pripovedovati, obrazložiti in odgovoriti na vprašanja, ki se ukvarjajo z mestom in podeželjem in torej pripadajo vsem. Zakaj »Piazza«? »Piazza« oziroma trg je v evropskih in še posebej v italijanskih mestih simbol skupnosti. Na trgu se ljudje srečujejo, se pokažejo, se primerjajo. Trg je scena za gledališče mestne civilizacije.

Pobudo podpira tudi muzej Museo Revoltella, galerija moderne umetnosti v Trstu, ki bo gostila 2. izdajo »Archiprix Italia 2010«, 8. izdajo Bienala za arhitekturo in 5. nagrado Marcello D’Ulivo. Pri dogodku sodelujejo Tržaška Pokrajina, Fakulteta za Arhitekturo, Oddelek za arhitekturno in urbanistično oblikovanje Univerze v Trstu, NABA – Nova akademija za likovno umetnost iz Milana, Sestave Edilmaster in Tosetto, Državni svet arhitektov PPC (CNAPPC), Regionalna zveza arhitektov PPC iz Furlanije-Julijske krajine, Fundacija reda arhitektov PPC iz Milana, Odbor za deljeno upravljanje družbenih dobrin Opčin in Westminsterska univerza iz Londona. Prireditvi nudi prispevek Fundacija CRTrieste in poteka pod pokroviteljstvom Sveta Arhitektov Evrope (ACE-CAE).

Vir naslovne fotografije: Facebook Piazza dell’Architettura – Trieste

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri