Tiskovna konferenca ob predstavitvi prenovljenih spletnih portalov Trajekt in IPoP

V sredo, 7. julija 2010 ob 11h bo v prostorih Kavarne Kralj v pritličju Kina Šiška na Trgu Prekomorskih brigad 3 v Ljubljani tiskovna konferenca, na kateri bosta predstavljena prenovljena spletna portala www.trajekt.si in www.ipop.si, ki predstavljata ključni vir novic o arhitekturi, prostorski kulturi in urejanju prostora pri nas.

Prenovljeni Trajekt

Po dobrih sedmih letih in 2 milijonih zadetkov bralci Trajekta od letošnjega Dneva državnosti naprej lahko novice o arhitekturi in prostorskih temah prebirajo na prenovljenih spletnih straneh. Obisk Trajektovih spletnih strani vsa leta raste in pri novi zasnovi smo se trudili, da bi vse večjemu številu uporabnikov omogočili hiter in učinkovit dostop do novic, poročil, dogodkov, literature, kritik in informacij o projektih, ki jih izvajamo. Do vseh novosti je tako po novem možno dostopati neposredno z vstopne strani.

Izmenjavo informacij idej in znanja želimo še okrepiti in s tem namenom uvajamo rubriko Praksa. Blarce vabimo, da nam pošljejo svoje projekte, izvedene, idejne, raziskovalne ali študijske in jih predstavijo drugim bralcem.

Nova funkcionalnost portala www.trajekt.org se odziva na naraščajoče zanimanje za arhitekturo, mesta in krajino, skratka za dinamiko sprememb v našem življenjskem prostoru. Trajekt bo s prenovo svoje bralce lahko še bolje oskrboval z ažurnimi informacijami o arhitekturi in prostorskem načrtovanju v Sloveniji in v svetu. Predvsem pa bo še učinkoviteje lahko deloval kot platforma za neprestano in odprto izmenjavo mnenj o projektih, stavbah in ureditvah, ki jih tako ali drugače proizvajajo načrtovalci prostora.

Novi IPoP

Ob Trajektu je temeljito prenovo doživel tudi spletni portal www.ipop.si, ki je vsebinam spletnega mesta Inštituta za politike prostora dodal aktualne novice in komentarje s področja urejanja prostora, prostorskih in urbanih politik, ter obvestila o dogodkih s tega področja. Tako spletni portal IPoP po novem sproti ponuja novice, ki so bile doslej na voljo le naročnikom novic Mreže za prostor.

Ob tem novi spletni portal ponuja tudi velik del vsebin, ki so bile doslej na voljo le na spletnem portalu www.polok.si, s čimer smo želeli na enem mestu združiti informacije s področja prostora, namenjene različnim ciljnim javnostim, in na ta način izboljšati izmenjavo informacij in pospešiti dialog med različnimi udeleženci v urejanju prostora.

Zahvala za novo podobo obeh portalov gre Petru Rauchu in Primožu Fijavžu iz Studiabotas, kjer so oblikovali obe spletni strani in se trudili upoštevati vse naše želje.

Prenova obeh spletnih portalov je del projekta Mreža za prostor, ki želi okrepiti vlogo neodvisnih organizacij v prostorskem in urbanem razvoju, predvsem tistih, ki so sposobne povezovati različne deležnike za skupne cilje. Vključenost v projekt tako Trajektu kot IPoP nalaga odgovornost in skrb za ponudbo objavljenih prispevkov, pa tudi zagotavljanje korektnih odnosov med pisci prispevkov, bralci in komentatorji. Želimo pa si vzpostaviti tudi aktiven dialog z novinarji drugih medijev, ki so eni ključnih uporabnikov novic s področja prostora.

Dodatne informacije:

Marko Peterlin, Inštitut za politike prostora, Telefon: 0590 63 683, E-pošta: marko.peterlin@ipop.si

Matevž Čelik, Trajekt, E-pošta: mc@trajekt.org

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri