Ustvarjalne skupnosti

Vabimo vas na delavnico z naslovom “Ustvarjalne skupnosti”, ki bo v četrtek, 17. junija 2010, ob 17h v predavalnici Galerija na Fakulteti za arhitekturo, Zoisova 12, Ljubljana.

Delavnico, ki bo potekala v obliki okrogle mize, organizira Inštitut za politike prostora v partnerstvu z Akademijo za vizualne umetnosti A.V.A. in v sodelovanju s skupino Maja Farol. Gostje okrogle mize bodo doc. dr. Jože Vogrinc (Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta), prof. Borut Vogelnik (Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost), mag. Bojan Radej (makroekonomist, Slovensko društvo evalvatorjev), mag. Sandra Hlebš (British Council) in Aidan Cerar (sociolog, Inštitut za politike prostora).

Povezava bivalnih in delovnih prostorov je v ustvarjalnih poklicih pomembna prednost, prav tako prinaša pomembne prednosti za kakovost življenja bivanje in delovanje v skupnosti, ter povezovanje različnih svobodnih ustvarjalcev v prostorsko povezane stanovanjske in delovne sestave – ustvarjalne skupnosti. Čeprav ni nujno, da so sestavi prostorsko sklenjeni in homogeni, kot je npr. Metelkova, pa le prostorska bližina omogoča možnost uporabe skupnih prostorov in storitev ter različne skupne aktivnosti.

Namen delavnice je ustvariti skupno razumevanje koncepta ustvarjalnih skupnosti in preko okrogle mize zbrati različne strokovne pogleda na projekt in možnosti za njegovo izvedbo.

Prijava!

Vir naslovne fotografije: Unsplash

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri