Zasebnost

Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

IPoP – Inštitut za politike prostora pri zagotavljanju svojih storitev obdeluje tudi osebne podatke. IPoP kot upravljavec osebnih podatkov obdeluje osebne podatke uporabnikov svojih storitev in obiskovalcev spletnih strani.

IPoP spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k visoki stopnji varstva osebnih podatkov. Z vašimi podatki ravna skrbno, odgovorno ter v skladu z veljavnimi predpisi. Vaše podatke obdeluje tako, da varuje vaše interese, temeljene pravice in svoboščine. Zavezan je k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

IPoP osebne podatke obdeluje na podlagi pogodbe, na podlagi zakona, na podlagi našega zakonitega interesa in na podlagi vaše privolitve. Osebni podatki se uporabljajo le za namene, za katere so bili zbrani. Če ste le obiskovalec spletnih strani IPoP, o vas IPoP zbira podatke le z uporabo piškotkov. Podatke lahko obdelujejo le pooblaščene osebe IPoP in skrbno izbrani pogodbeni obdelovalci, s katerimi je IPoP sklenil pogodbo.

S privolitvijo posameznik privoli, da se lahko osebni in drugi podatki, zbrani v okviru izvajanja naših storitev ali med drugimi oblikami interakcije (npr. tudi informacije, zbrane preko spletnega brskalnika) zbirajo, shranjujejo in uporabljajo za izbrane namene. IPoP podatke prejme neposredno od vas ali iz drugih virov (družbena omrežja, spletne strani ali drugi javni viri).

Vaših osebnih podatkov razen v zakonsko določenih primerih IPoP ne bo posredoval nobeni tretji osebi brez vaše pisne privolitve. Osebni podatki se ne iznašajo v tretje države.

V primeru podaje prostovoljne privolitve lahko svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov kadarkoli prekličete ali spremenite, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki je bila opravljena na podlagi privolitve pred njenim preklicem. To lahko uredite z odjavo na prejemanje novic v naših elektronskih sporočilih, na naši spletni strani, ali z obvestilom na ipop@ipop.si.

Pravice posameznika

Uresničevanje vaših pravic v zvezi z obdelavo osebnih podatkov IPoP zagotavlja brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v roku enega meseca od prejema zahteve. Rok za uresničevanje pravic se lahko podaljša za največ dva dodatna.

V zvezi s svojimi osebnimi podatki imate naslednje pravice:
– pravico do vpogleda v svoje osebne podatke oziroma do dostopa do podatkov,
– pravico do popravka netočnih podatkov. Pri tem si pridržujemo pravico, da od vas zahtevamo dokumentacijo, iz katere so spremembe razvidne,
– pravico do prepisa in kopiranja podatkov. Pravico imate do ene brezplačne kopije osebnih podatkov v elektronski ali tiskani obliki. Za dodatne kopije lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov priprave kopije,
– pravico do omejitve obdelave podatkov zaradi zakonitih razlogov,
– pravico do ugovora obdelave in do izbrisa podatkov,
– pravico do obvestila o popravkih, izbrisu ali omejitvi obdelave,
– pravico do posredovanja seznama uporabnikov, katerim so bili posredovani vaši osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen,
– pravico do informacije o namenu obdelave in vrsti osebnih podatkov, ki se obdelujejo, ter vsa potrebna pojasnila v zvezi s tem, vključno z vsemi razpoložljivimi informacijami o viru, kadar osebni podatki niso zbrani pri posamezniku, na katerega se nanašajo,
– pravico do pojasnil v primeru avtomatiziranega odločanja z obdelavo osebnih podatkov,
– pravico do pritožbe pri nadzornem organu, če menite, da obdelava krši veljavno zakonodajo. Nadzorni organ v Republiki Sloveniji je Informacijski pooblaščenec.

Ta Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni. O spremembah boste obveščeni na tej spletni strani.
IPoP, 25. 5. 2018

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Program za konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti 8/11/2018 objavljen!

Vabimo vas na mednarodno konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti, ki se bo odvijala 8. novembra 2018 od 9.00 do 15.30 v Poligonu v Ljubljani. Zdaj se lahko prijavite!

Številni kraji se srečujejo s propadanjem lokalnih ponudnikov storitev in pridelovalcev hrane, čemur sledi naraščanje brezposelnosti ter številne druge družbene in okoljske posledice. Globalizacija ni nujno koristna za lokalno ekonomijo, zato vse večkrat slišimo o krajih, ki gradijo razvoj na lokalnih priložnostih. Javno naročanje pri lokalnih ponudnikih ter razvoj lokalnih storitev, delovnih mest in lokalnih valut so pristopi, ki lahko močno doprinesejo k ustvarjanju vrednosti v nekem okolju. Ključno je, da denar ostane čim bližje domu.

Osrednja vsebinska prispevka bosta pripravila Neil McInroy iz organizacije CLES (Združeno kraljestvo), ki bo predstavil njihove izkušnje s spodbujanjem lokalne vrednosti v Prestonu in drugih britanskih mestih ter njihovo delo po vsej Evropi v okviru URBACT omrežja Procure, in Annet van Otterloo iz Afrikaanderwijk Cooperatie (Rotterdam, Nizozemska), ki bo govorila o družbenem vidiku odpornosti južnega Rotterdama z investiranjem v aktivne prebivalce in lokalno podjetništvo v četrti Afrikaanderwijk.

Poleg zanimivih primerov iz vse Evrope bomo spoznali tudi dobre prakse iz Slovenije in razpravljali o tem, kako lahko občine spodbujajo ustvarjanje vrednosti v lokalnem okolju z viri, ki jih že imajo na voljo.

Pridružite se predstavnikom nacionalnih institucij, regionalnih in lokalnih uprav, strokovnjakom, nevladnim organizacijam, praktikom in raziskovalcem iz akademskih in raziskovalnih institucij.

Udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato se čim prej prijavite.

PROGRAM

PRIJAVA

Več o konferenci: http://ipop.si/bogastvo-lokalnih-skupnosti/

Konferenco organizirajo Ministrstvo za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt