Jane’s Walk 2018: Ljubljana – Bežigrad

Bežigrad

Nedelja, 6.maj 2018 ob 10:00, zbirno mesto je pred glavnim vhodom v Plečnikov stadion – postaja LPP Stadion. Sprehod organizira Nataša Bratina, ki ga bo tudi vodila.

Sprehod bo izposavil pomen lokalnih storitev za pešcem prijazno mesto. Pot bo vodila od stadiona ob Dunajski cesti proti severu. Pri Fondovih blokih bo zavila v Koroško ulico mimo območja Fondovih blokov in vrtičkov ob stadionu. Nadaljevala se bo skozi park in trg pri Osnovni šoli dr. Vita Kraigherja (blizu je majhna trgovina in bar), čez Podmilščakovo ulico mimo ambasade Bosne in Hercegovine ter pri lokalu in veterinarski kiniki za male živali zavila desno na Kolarjevo ulico. Nato bo potekala ob Kamniški progi levo proti Kamniški ulici in po njej vzdolž železnice – lokalno sprehajalno območje – do Janševe ulice in se nadaljevala po dvovrstnem drevoredu ob Samovi ulici, na Vodovodno cesto do Knjižnice Bežigrad, kjer bi zaključili sprehod. Ob zaključku sprehoda je kompleks Plave lagune s pošto, trgovinami, tržnico, in drugimi storitvenimi dejavnostmi.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Program za konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti 8/11/2018 objavljen!

Vabimo vas na mednarodno konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti, ki se bo odvijala 8. novembra 2018 od 9.00 do 15.30 v Poligonu v Ljubljani. Zdaj se lahko prijavite!

Številni kraji se srečujejo s propadanjem lokalnih ponudnikov storitev in pridelovalcev hrane, čemur sledi naraščanje brezposelnosti ter številne druge družbene in okoljske posledice. Globalizacija ni nujno koristna za lokalno ekonomijo, zato vse večkrat slišimo o krajih, ki gradijo razvoj na lokalnih priložnostih. Javno naročanje pri lokalnih ponudnikih ter razvoj lokalnih storitev, delovnih mest in lokalnih valut so pristopi, ki lahko močno doprinesejo k ustvarjanju vrednosti v nekem okolju. Ključno je, da denar ostane čim bližje domu.

Osrednja vsebinska prispevka bosta pripravila Neil McInroy iz organizacije CLES (Združeno kraljestvo), ki bo predstavil njihove izkušnje s spodbujanjem lokalne vrednosti v Prestonu in drugih britanskih mestih ter njihovo delo po vsej Evropi v okviru URBACT omrežja Procure, in Annet van Otterloo iz Afrikaanderwijk Cooperatie (Rotterdam, Nizozemska), ki bo govorila o družbenem vidiku odpornosti južnega Rotterdama z investiranjem v aktivne prebivalce in lokalno podjetništvo v četrti Afrikaanderwijk.

Poleg zanimivih primerov iz vse Evrope bomo spoznali tudi dobre prakse iz Slovenije in razpravljali o tem, kako lahko občine spodbujajo ustvarjanje vrednosti v lokalnem okolju z viri, ki jih že imajo na voljo.

Pridružite se predstavnikom nacionalnih institucij, regionalnih in lokalnih uprav, strokovnjakom, nevladnim organizacijam, praktikom in raziskovalcem iz akademskih in raziskovalnih institucij.

Udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato se čim prej prijavite.

PROGRAM

PRIJAVA

Več o konferenci: http://ipop.si/bogastvo-lokalnih-skupnosti/

Konferenco organizirajo Ministrstvo za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt