Jane’s Walk 2012: Škofja Loka

Hodljivost srednjeveškega mestnega jedra

Sobota, 5. maja 2012 ob 11h dopoldne. Zbirno mesto je na trgu pred Upravno enoto nasproti Mihola. Sprehod organizira in vodi Darja Matjašec.

Škofja Loka je srednjeveško mesto. Sprehod bo večinoma potekal po starem mestnem jedru, od trga pred Upravno enoto do Mestnega trga, nato preko Spodnjega do Cankarjevega trga, od koder bomo šli čez brv v novejši del na obrobje Kapucinskega predmestja. Od tam se bomo vrnili v staro mesto jedro do Nunskega vrta in se nato povzpeli na Loški grad, kjer bo sprehod tudi zaključen. Na posameznih postajah nam bodo posamezniki podrobneje predstavili problematiko hodljivosti srednjeveškega mestnega jedra.

DOGODKI

poplave v Kostanjevici

Javna razprava o poplavah

Javna razprava, četrtek 20.11.2014 ob 15.30 uri, gostišče "Livada", Ljubljana

Društvo vodarjev Slovenije in vabi na javno razpravo o poplavah in upravljanju z vodo, ki bo v četrtek 20.11.2014 ob 15.30 uri v Ljubljani, v konferenčni sobi gostišča “Livada” (Hladnikova 15).

Namen razprave je interdisciplinarno problematizirati spopadanje s poplavami in ponuditi priložnost za javno izmenjavo mnenj, stališč in razmislekov. Pojav poplav v urejanju prostora spremljamo z velikim zanimanjem, saj med drugim razkrivajo tudi težave na katere opozarjamo prostorski načrtovalci in drugi udeleženci v sistemu prostorskega načrtovanja in graditve.

Društvo razpravo organizira v sodelovanju z društvi: Slovensko društvo za zaščito voda (SDZV), Slovensko društvo za velike pregrade (SLOCOLD), Društvo slovenski komite mednarodnega združenja hidrogeologov – IAH (SKIAH), Slovensko meteorološko društvo (SMD), Slovensko sociološko društvo in Slovensko politološko društvo (SPOD). Organizacijo razprave podpira tudi skupina Odgovorno do prostora!.

V razpravi bo možno sodelovati po predhodni napovedi sodelovanja, ki je možna elektronsko, ali na licu mesta pred začetkom razprave.

Vabilo (pdf)

Več dogodkov
Napovednik Trajekt