Jane’s Walk 2012: Kranjska gora

Od parkirišč do smučišč

Sobota, 5. maja 2012 ob 16h popoldne. Zbirno mesto je na Trgu na Gorici (pred cerkvijo). Sprehod organizirata Žiga Malek in Aljaž Malek, vodila pa ga bosta Aljaž Malek in Urška Kranjc.

Med sprehodom se bomo pogovarjali o tem, kako je razvoj Kranjske Gore v zadnjih letih vplival na hodljivost kraja. Od trga pri Cerkvi bomo šli mimo dvorane Vitranc in Osnovne šole, mimo Zdravstvenega doma in Pošte, do hotela Kompas in policije, od koder se bomo podali k smučiščem in nadaljevali pot do hotela Prisank, kjer se bo sprehod tudi končal.

Opozorili bomo na območja nove pozidave v Kranjski Gori in njihovo dostopnost ter prehodnost pozimi in v ostalih letnih časih, na preglednost v naselju – kako se ljudje (posebej turisti) v njej lahko orientiramo, katere so kvalitete kraja še iz časov pred turizmom in kaj je kraju prinesel turistični razvoj. Spregovorili bomo tudi o urejenosti javnih odprtih prostorov ter ulične opreme (klopi, koši za smeti, cvetlicna korita), ter seveda o njihovi uporabnosti, tudi v času množičnih prireditev in v višku sezone.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Mi smo proti! Sodelovanje z javnostjo pri urejanju prometa

12. februar 2018, 9.30–11.30, Vetrinjski dvor, Maribor

Ste se tudi v vaši občini ob pripravi Celostne prometne strategije prvič zares temeljito lotili sodelovanja z javnostjo? Še nimate Celostne prometne strategije, pa bi v odločitve o ureditvi prometa in javnega prostora v občini radi vključili prebivalce? Prebivalci v vse večji meri pričakujejo, da jih boste redno vključevali v procese odločanja?

Sodelovanje z javnostjo je lahko za občinsko upravo in njene uslužbence veliko breme. Lahko pa tudi olajša vaše delo, izboljša rešitve in vas poveže s skupnostjo prebivalcev.

Vabimo vas na pogovor o različnih zadregah in težavah, ki spremljajo sodelovanje z javnostjo pri urejanju prometa in o možnostih za to, da sodelovanje kljub vsemu dobro steče in da postane tudi uspešno. Razpravljali bomo o tem, kako breme sodelovanja z javnostjo obrniti v korist obojih – občine in prebivalcev.

Dogodek je namenjen predvsem predstavnikom občin in javnih služb, ki se pri svojem delu srečujejo z vedno glasnejšimi zahtevami po vključevanju javnosti v procese odločanja. Namen organizatorja je spodbuditi sproščen pogovor in ustvarjalno izmenjavo mnenj ter s tem razviti zaupanje udeležencev v možnosti, ki jih prinaša sodelovanje z javnostjo pri urejanju prometa. Predstavljene bodo tudi različne metode sodelovanja z javnostjo ter praktični primeri iz slovenskih občin.*

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do 9. 2. 2018 s prijavo na tej povezavi.

*Udeleženci bodo med drugim prejeli tudi Z – Priročnik za boljše in lažje sodelovanje z javnostjo pri urejanju prostora, v katerem so praktični napotki za izvedbo procesa sodelovanja z javnostjo in Mesta mestom: Katalog URBACT dobrih praks za trajnostni urbani razvoj.

V naslednjih tednih bosta podobna dogodka potekala še v Kopru in Novem mestu. Več kmalu.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt