Kakšno Vodnikovo si želimo?

23. 11. 2016

Sreda, 30. november 2016 od 17h do 19:30, Vodnikova domačija, Ljubljana

Iniciativa Uredimo Vodnikovo ob strokovni podpori Inštituta za politike prostora pripravlja dogodek s prebivalci Vodnikove ceste. Na dogodku bodo predstavljeni primeri dobrih praks ureditev iz Slovenije in tujine, skozi delavnico pa bodo v nadaljevanju zbrani predlogi prebivalcev za ureditev ulice.

V uvodnem delu dogodka, ki bo trajal okoli tri četrt ure, bodo predstavljeni namen dogodka, dosedanje aktivnosti, ključni problemi sedanjega stanja ulice, ter primeri dobrih praks ureditev iz Slovenije in tujine. Sledil bo delavnični del, ki bo trajal uro in pol.  Na njem se bomo posvetili viziji ulice in ciljem bodočega urejanja ulice: kakšen značaj naj ima ulica, kakšne vrste rabe ulice si želimo, kakšen naj bo njen izgled in podobno. Dogodek se bo zaključil s skupno razpravo in napovedjo naslednjih korakov iniciative Uredimo Vodnikovo.

Program dogodka

komentarji (1)

  1. veronika, 30/11/2016 20:58

    Živim Na jami 9, torej praktično na Vodnikovi in kljub temu, da smatram Ljubljano kot eno kakovostnejših mest za življenje, me vsakodnevno iskanje parkirnega mesta spravlja v veliko žalost in to slabša kakovost življenja tudi mojim sotrpinom na tem območju. Dve privatni parkirišči, ki so v zelenem mestu opustošili zelenici( ob Vodnikovi), bodo verjetno služili kapitalu. Župan, MOL in ostali bi morali s te plati pogledati tudi na nas državljane, ki smo in ustvarjamo vse to kar imamo. Avto ni luksuz, nam je neobhodno potreben za službo, za prevoz otrok itd. Upam, da boste našli rešitev za parkiranje nas Na jami. Žal nisem mogla priti na delavnico 29. 11. Prosila bi, da kakršne koli spremembe oglašujete tako, da bomo vsi obveščeni. Lep pozdrav, Veronika Cerar

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.