Kreativna urbana regeneracija

17. 01. 2013

Predstavitev knjige in pogovor, torek, 22. januarja 2013 ob 18h, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Grad Fužine, Ljubljana

V založništvu Inštituta za politike prostora je pred kratkim izšla knjiga Kreativna urbana regeneracija. Obravnava prostorsko razporeditev kreativnih industrij v Ljubljani in njeni urbani regiji ter lokacijske dejavnike, ki nanjo vplivajo. Izsledki so uporabni pri razvoju kreativnih četrti, ki so pomembno orodje tako kreativnega gospodarstva kot urbanega razvoja.

Ključne ugotovitve iz knjige bodo predstavili njeni avtorji, Tadej Žaucer, Marko Peterlin, dr. Matjaž Uršič, Petra Očkerl in Tatjana Marn. Sledil bo pogovor s predstavniki različnih področij kreativnosti, ki bodo iz lastnih izkušenj komentirali ugotovitve v knjigi ter sodelovali v razpravi s publiko. V pogovoru bodo sodelovali Igor Medjugorac, Rdeči oblak; Miha Klinar, Gigodesign; Milan Tomac, Enota; Samo Selimovič, Bunker ter Gašper Koren, Zemanta.

Uvodni nagovor bo podal Aidan Cerar iz Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije, ki je v okviru mednarodnega projekta Creative Cities naročila študijo, predstavljeno v knjigi.

Predstavitev knjige in pogovor bosta potekala v torek, 22. januarja 2013 ob 18h v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje na Gradu Fužine v Ljubljani. Vabljeni!

Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Izvleček iz knjige

Naročilnica

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.