Jane's Walk: Urbani sprehodi za prijaznejša mesta

Nova publikacija “Jane’s Walk: Urbani sprehodi za prijaznejša mesta”

05. 04. 2012

Izšla je nova publikacija Inštituta za politike prostora

V publikaciji so zbrana besedila o Jane Jacobs in o pomenu pešačenja, poročila s petih lanskih sprehodov ter nasveti in orodja za organizacijo urbanih sprehodov Jane’s Walk. V priročniku je še katalog hodljivosti, povzet po spletni strani organizacije Jane’s Walk in prilagojen na naše razmere, za katerega upamo, da bo prispeval k splošnemu zavedanju o pomenu hodljivosti v mestih.

Publikacija je rezultat skupne aktivnosti Inštituta za politike prostora in partnerjev, ki so leta 2011 sodelovali pri organizaciji sprehodov Jane’s Walk v Ljubljani. Sprehodi so potekali v okviru projekta »Mreža za prostor«.

Izdajo publikacije podpira tudi kanadska neprofitna organizacija »Jane’s Walk«, ki od leta 2007 organizira sprehode in tako popularizira živost mest, ki se poraja preko povezanosti prebivalcev z bivalnim okoljem, sosedi in obiskovalci. »Jane’s Walk« nas je spodbudila k izvedbi sprehodov in prispevala številne praktične napotke in priporočila za njihovo izvedbo, ki jih objavljamo na koncu te publikacije.

Poleg omejene naklade tiskane publikacije je priročnik na voljo tudi v elektronski različici.

Priročnik je, tako kot že šest sorodnih publikacij pred njim, izšel v okviru projekta »Mreža za prostor«, ki ga delno financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija, Ministrstvo za pravosodje in javno upravo. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete Institucionalna in administrativna usposobljenost, prednostne usmeritve Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga.

komentarji (1)

  1. Preverimo prijaznost slovenskih mest za pešačenje! « Inštitut za politike prostora, 10/04/2012 13:13

    [...] za politike prostora (IPoP) vabi vse, ki cenite prijaznost mest za pešačenje na predstavitev priročnika za organizacijo urbanih sprehodov in na pogovor o pripravi in izvedbi letošnjih sprehodov [...]

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

DOGODKI

Jane's Walk na Taboru

Uvodno srečanje organizatorjev urbanih sprehodov Jane’s Walk 2016

Petek, 4. marca 2016 ob 14:30, Tržaška 2, Ljubljana

Spet se bliža pomlad in z njo tudi Urbani sprehodi Jane’s Walk! Da bi se pravočasno pripravili na sprehode pripravljamo uvodno srečanje organizatorjev sprehodov.

Dobili se bomo v petek, 4. marca 2016, ob 14:30 v prostorih IPoP na Tržaški 2 v Ljubljani. Pogovorili bi se o praktičnih vprašanjih organizacije sprehodov, izmenjali bi izkušnje z lanskimi sprehodi ter prenesli nasvete morebitnim novim organizatorjem.

Sprehodi bodo tudi letos del globalne akcije Jane’s Walk, v okviru katere vsako leto prvi konec tedna v maju potekajo sprehodi v številnih mestih po svetu, in ki bo letos potekala 6., 7. in 8. maja 2016. Za vzpodbudo napotki kanadskih organizatorjev kako se lotiti vodenja sprehodov: http://www.janeswalk.org/information/lead-walk/

Če veste še za koga, ki ga zanima organizacija sprehodov, mu prosim posredujte vabilo!

Lepo prosimo, da sporočite, če se boste srečanja uspeli udeležiti, s klikom na prijavo tu.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt