Urbani sprehodi Jane’s Walk 2012: pripravljalni dogodek

30. 03. 2012

Četrtek, 5. aprila 2012, ob 16h, Kreativna postaja Španski borci – Galerija Internacionala, prvo nadstropje Kulturnega centra Španski borci, Ljubljana

Inštitut za politike prostora vabi vse, ki cenite prijaznost mest za pešačenje, na predstavitev priročnika za organizacijo urbanih sprehodov in pogovor o pripravi in izvedbi letošnjih sprehodov Jane’s Walk. Predstavili bomo urbane sprehode ter njihov pomen za mreženje lokalnih nevladnih organizacij in urejanje mest, pogovorili se bomo o izkušnjah z lanskih sprehodov in o napotkih in nasvetih za organizacijo letošnjih sprehodov. Pridružili se nam bodo lanski sprehajalci in vodje sprehodov, končali pa ga bomo z druženjem in prosto razpravo.

Urbani sprehodi pod imenom »Jane’s Walk« potekajo vsak prvi konec tedna v maju in promovirajo urejanje mest po meri pešcev. Mesta, ki prebivalce spodbujajo, da po vsakdanjih opravkih hodijo peš, omogočajo višjo kakovost življenja, boljše zdravstveno stanje prebivalstva, več varnosti, boljšo družbeno povezanost in tudi boljše možnosti za razvoj lokalnih storitev. Ideja za sprehode prihaja iz Toronta, kjer so bili prvi sprehodi organizirani leta 2007. Od 2009 naprej sprehode gosti tudi vedno več mest izven meja Kanade – 2011 je bilo organiziranih že 511 sprehodov po 75 mestih v petnajstih državah, med njimi so bili prvič tudi štirje sprehodi v Ljubljani.

Globalna akcija urbanih sprehodov »Jane’s Walk« bo letos po celem svetu potekala 5. in 6. Maja 2012 in priprave nanje so se začele tudi pri nas. Želimo si, da bi se sprehodi razširili tako po Ljubljani, kot predvsem tudi po drugih mestih v Sloveniji. Na pripravljalni dogodek zato vabimo vse, ki cenite prijaznost mest za pešačenje, ki vas zanima kaj na to vpliva, in ki bi radi tudi sami prispevali k dobri hodljivosti mest.

Pridružite se nam!

Vabilo

Urbani sprehodi Jane’s Walk 2011 v Ljubljani

Jane’s Walk

 

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.